Páramentesítő gépekkel is segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a vasi árvíz után

Páramentesítő gépekkel is segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a vasi árvíz után

A Rába legjelentősebb Vas vármegyei mellékvize, a Pinka árhullámának levonulása után a házak átvizesedett falait ipari páramentesítő gépekkel szárítja a Máltai Szeretetszolgálat Vaskeresztesen és Nardán – adta hírül karitatív szervezet június 19-én.

A keleti Alpokban eredő és a Rábába torkolló Pinka vasi szakaszán a vízállás június 10-én tetőzött, károkat okozva a környező települések lakóépületeiben. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportjának hét munkatársa még aznap megkezdte az egyeztetéseket az árvíz által elborított tizenhat, Szombathely, Körmend és Sárvár környéki település polgármesterével és jegyzőjével a károk felmérése érdekében.

Ennek során kiderült, hogy Vaskeresztesen és Nardán négy ház jelentős mértékben károsodott, így a karitatív szervezet június 14-én ipari páramentesítő gépeket szállított ezekre a településekre, amik segítik az árvízzel elöntött házak átvizesedett falait minél rövidebb időn belül egyenletesen kiszárítani.

Hírdetés

Páramentesítő gép nélkül a házak sokkal lassabban és egyenetlenebbül száradnának ki, például amiatt, hogy nem mindenhol éri őket közvetlen napsütés, ami a falak megrepedéséhez is vezethet. Ipari páramentesítő gépek segítségével azonban az épületek néhány nap alatt biztonságosan kiszáríthatók, így nem esik bennük további kár, és az ott lakók élete a lehető legrövidebb időn belül visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »