Papszentelés, keresztelő és elsőáldozás a makói görögkatolikusoknál

Papszentelés, keresztelő és elsőáldozás a makói görögkatolikusoknál

Hármas ünnepre gyűltek össze a makói egyházközség tagjai május 16-án: Kocsis Fülöp érsek-metropolita áldozópappá szentelte Baranyi-Bozi Károly diakónust, akinek első gyermekét a Szent Liturgián meg is keresztelte. Ekkor részesült először az Eucharisztiában az egyházközség egy fiatal tagja is.

26 esztendő után újra papszentelésnek lehettek tanúi a makói görögkatolikusok: Baranyi-Bozi Károly személyében újabb lelkipásztorral gazdagodott a közösség, aki tavaly augusztusban kezdte meg szolgálatát Makón, ahol a hitoktatásban és különböző szociális tevékenységekben vett részt, illetve készült az egyházi rend következő lépcsőfokára, a papságra.

Biró István parókus elmondta, a helyi közösség nyitottan fogadta a diakónust és feleségét.

A Szent Liturgiában először a keresztelésre került sor: Kocsis Fülöp érsek-metropolita szolgáltatta ki a szentséget a Baranyi-Bozi házaspár első gyermekének.

Ezt követte a papszentelés.

Hírdetés

Kocsis Fülöp szentbeszédében a papi hivatással kapcsolatban kiemelte: minden elöljárónak elsősorban önmagára kell vigyáznia, vagyis önmagából kell felépítenie mindazt, amit hirdetni akar.

Aki ezt tudatosítja magában, sosem keseredik el, hiszen tisztában van azzal, hogy a Szentlélek munkálkodik a tevékenysége nyomán” – mondta a főpásztor. Hozzátette: nagy felelősséget is jelent azokat vezetni, akiket Krisztus a saját vére által szerzett.

A fiatal segédlelkész Makóra kapott kinevezést.

Az eseményről a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján Szabó Anita számolt be részletesen: írása és a kapcsolódó fotógaléria ITT.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »