Palesztina Oroszlánjai nem adják át fegyvereiket a Palesztin Hatóságnak

Palesztina Oroszlánjai nem adják át fegyvereiket a Palesztin Hatóságnak

2022. 11. 07.

Az izraeli hatóságokkal sok esetben együttműködő Palesztin Hatóság hiába szólította fel a többnyire fiatal harcosokból álló ,,Palesztina Oroszlánjai,, elnevezésű szabadságharcos szervezet tagjait, ők nem teszik le a fegyvert.

A palesztin kormány felajánlotta nekik, hogy tegyék le fegyvereiket és lépjenek be a palesztin biztonsági erők soraiba. Azonban ők erre azt válaszolták, hogy vagy győznek a hazájukat megszálló ellenség felett, vagy hősi halált halnak hazájukért.

Az ,,Oroszlánok,, az utóbbi időszakban egyre több támadást hajtottak végre a megszállt palesztin területeken. Nablusz térségében megsebesítettek több illegális zsidó telepest és végeztek egy izraeli katonával.

Hírdetés

Ibrahim Ramadan, Nablusz kormányzója többször is felszólította a palesztin fiatalokat, hogy adják meg magukat a Palesztin Hatóság fegyveres erőinek, hiszen szerinte csak így tudnak leülni tárgyalni az izraeli féllel.

Azonban úgy tűnik, hogy az ellenálló fiatalok már nem hisznek az évtizedek óta hazudozó izraeli rezsimnek, sőt a megszállókkal együttműködő palesztin hivatalnokoknak sem.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Palestine Chronicle)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »