Palesztin miniszterelnök: nem építenek ideiglenes táborokat, mert állandóvá válnak

Mohamed Stajje, a Palesztin Hatóság miniszterelnöke a hétfői rámalláhi kormányülés elején kijelentette, hogy a palesztin vezetés nem kíván ideiglenes táborokat létrehozni a Gázai övezetből távozni kényszerülőknek.

"Azt akarjuk, hogy visszatérjenek az otthonukba, ahonnan elköltöztek. A tapasztalat azt tanította nekünk, hogy Palesztina történelmében nincs ‘átmeneti’, az ideiglenes állandóvá válik" – indokolta véleményét a palesztin kormányfő a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet tudósítása szerint.

Hírdetés

Stajje sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy "egyes országok továbbra is Izrael önvédelemhez való jogát követelik", és felszólította az ENSZ-t és az Európai Uniót, hogy lépjenek fel a palesztin lakosságú övezet segélyezéséért.

Különösen a Gázai övezet északi részének támogatását sürgette, és felvetette segélyek levegőből földre eresztését a térségben rekedt civil lakosság számára – mint mondta, ezt már a világ más részein is megtették. Emellett újabb humanitárius segélyfolyosók megnyitását szorgalmazta, hogy ne csak az egyiptomi Rafahnál legyen egyetlen átkelőhely az övezet felé.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »