Otthonában rabolták ki a 80 éves bácsit a hajléktalanok – alkoholra kellett a pénz

Otthonában rabolták ki a 80 éves bácsit a hajléktalanok – alkoholra kellett a pénz

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt két hajléktalan férfival szemben, akik a saját házában támadtak rá az idős  férfira, többször megütöttek azért, hogy pénzét megszerezzék. 

Hírdetés

A vádirat szerint a büntetett előéletű, hajléktalanként élő vádlottak 2023. szeptember 3-án, kora délután megjelentek a sértett házánál. A két férfi a nyitott kapun keresztül bement a ház udvarára, beszélgetni kezdtek az idős férfival, aki a falu piacáról ismerte az idősebb elkövetőt. A vádlottak megkérték a sértettet, hogy főzzön nekik kávét, aki ebbe beleegyezett és emiatt bement a házba.

A vádlottak követték a 80 éves, rosszul látó és járóbottal közlekedő férfit, akitől ekkor már ételt és ruhát is követeltek. Ezután – azért, hogy a pénzét megszerezzék – a fiatalabb vádlott lefogta, majd társával együtt többször megütötte az idős férfit, akinek nadrágzsebéből az idősebb vádlott – mivel korábbi ismeretségük okán tudta, hogy a sértett itt tartja a pénzét – kivett 45.500 forintot.

A sértett a dulakodása során elővette a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, azonban ezt a vádlottak észrevették és a fiatalabb elkövető kiütötte a telefont a sértett kezéből. A vádlottak ezt követően távoztak a házból, a pénzt egymás között elosztották és italra költötték.

A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A kalocsai rendőrök a két elkövetőt még az elkövetés napján azonosították, elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő két férfit minősített rablás bűntettével vádolja, és ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »