Otthon nyomtatta az eurót a párocska, de valamiért gyorsan lebuktak

Otthon nyomtatta az eurót a párocska, de valamiért gyorsan lebuktak

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves "P." Ádám és 25 éves barátnője, "B." Anett ellen.

A nyomozás adatai szerint "P." Ádám és párja Budapesten, egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek. A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a "P." Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a X. kerületi Rendőrkapitányságon.

A kőbányai rendőrök a nyomozati cselekmények eredményeként 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. A kutatás során a nyomozók több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat, valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak.

Hírdetés

Az eljárás során a nyomozók "P." Ádámot és "B." Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

(Police nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »