OTP Bank Ligás játékos is lesz a bolgároknál a ma esti Eb-selejtezőn

OTP Bank Ligás játékos is lesz a bolgároknál a ma esti Eb-selejtezőn

Ma este a bolgárok ellen, a Puskás Arénában, megkezdi szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben. Az ellenfél már túl van egy mérkőzésen: pénteken 1-0-ra kikapott Razgradban a montenegróiaktól.

A szerb Mladen Krsztajics – Lisztes Krisztián egykori brémai klubtársa – által dirigált bolgár csapat valóban nem világverő, mindazonáltal hiba lenne egyetlen kézlegyintéssel elintézni. A montenegróiak ellen balszerencsésen kapott ki, a mérkőzés képének inkább megfelelt volna a döntetlen.

Krsztajics tavaly nyáron vette át a válogatottat, a pénteki volt az első veresége. Ősszel éppen úgy döntetlent játszott a csapata Luxemburgban, barátságos mérkőzésen, mint a magyar, illetve 1-0-ra nyert Észak-Macedóniában, s 2-0-ra Cipruson. Razgradban kiütötte a gibraltáriakat.

A kapitány megfiatalította a válogatottat, mindössze ketten, Szpasz Delev és Kiril Deszpodov járnak túl a harmincadik válogatottságon. A montenegróiak elleni Eb-selejtezőn 24,065 volt a csapat átlagéletkora és 11,5 a válogatottságok átlagszáma. A keretben már nincsenek honosított játékosok, Cicinho, az utolsó fecske 2021-ben játszott legutóbb.

Természetesen náluk is sok a légiós – egyikük, Nikola Karabeljov a Kisvárda Master Good futballistája –, ugyanakkor a nevesebb klubokban játszók kevés játéklehetőséget kapnak egyesületükben. Valentin Antov, például, mindössze 194 percet játszott eddig az olasz Serie A-ban, a Monzában, a 19 éves Nikola Iliev az Internazionale tagja, de az első csapatban még nem játszott. Az ifjúsági BL-ben viszont akadt már olyan meccse, amelyen négy gólt rúgott.

Hírdetés

Petko Hrisztov ősszel 363 percet játszott a Serie A-ban, a Speziában, tavasszal a B-ligás Venezia védője, ott viszont alapember. Rendszeresen játszik ellenben Marin Mincsev, mégpedig a cseh élvonalban, a Sparta Prahában, igaz, mondhatni első számú, vagy állandó csereemberként.

A két válogatott legutóbb 2020 októberében játszott egymással, az Európa-bajnoki selejtezők rájátszásában, akkor a magyar válogatott 3-1-re győzött Szófiában. Hosszú idő után ez volt az első győzelmünk a bolgárok ellen.

Marco Rossi együttese csütörtökön 1-0-ra megnyerte az észtek elleni felkészülési mérkőzést, mégpedig Ádám Martin góljával. A kapitány azt mondta, a hétfő esti kezdő tizenegyét is elsősorban azokra építi, akik akkor kezdtek, leginkább a csatársorban és esetleg a középpályásoknál lehet egy-egy változás.

A hírek szerint teltházas mérkőzés 20.45-kor kezdődik majd a Puskás Arénában.

Nyitókép: Mónus Márton

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »