Ótátrafüreden nem tudták befogni a bocsaival garázdálkodó anyamedvét

Ótátrafüreden nem tudták befogni a bocsaival garázdálkodó anyamedvét

Az ősz folyamán az anyamedvét a négy bocsával a természetvédők nem tudták befogni, Magas-Tátra városában (Ótátrafüred környéki települések). Michal Haring, az állami természetvédelem barnamedve-mentő csoportjának tagja szerint azért, mert november elején a hőmérséklet fagypont alá esett, és a medvék téli álomba vonultak. Szerinte, az idegenforgalmi központban fennálló hulladékhelyzet miatt,  valószínűleg tavasszal megismétlődik a medvékkel kapcsolatos helyzet.

A barnamedve mentőcsapat tavaly ősszel aktívan elijesztette és kiszorította a medvéket a városból. 2020-ban a városban nem lőttek ki egyetlen medvét sem. Ha a mentőcsapatnak sikerül elkapnia a medvéket, akkor azok a bajmóci állatkertbe kerülnek. Azóta, hogy a medvék téli álomba vonultak, a természetvédők a városból nem kaptak bejelentést medvékről.

Hírdetés

Októberben az Állami Természetvédelem felszólította Magas-Tátra városát a kommunális hulladék elzárására.

A védők azt állítják, hogy a felszólításra a város úgy reagált, hogy fokozatosan technikai módosításokat végzett a meglévő hulladékpontokon.

 – mondta Haring. Hozzátette azonban, hogy a városban nem minden hulladéklerakót biztosítanak ilyen módon. A városban ezen kívül több hotel is van, amelyeknek szintén kellene kezdeniük valamit a szeméttárolóikkal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »