Öt dolog, amit nem árt tudnunk, mielőtt beneveznénk egy pókerversenyre (x)

Öt dolog, amit nem árt tudnunk, mielőtt beneveznénk egy pókerversenyre (x)

Ha még soha nem játszott igazi pókertornán, egy biztos: rengeteg izgalomnak néz elébe. Egy versenyen mindenki tudja, mit csinál – vagy legalábbis úgy tesz, mintha tudná!

Izgalom, adrenalin, nyüzsgés és túlfűtött érzelmek – ráadásul olyan könyörtelen profik mellett ülhetünk, akik nem adják egykönnyen a győzelmet.

Persze a pókernek vannak különböző fajtái, de a szabályok alapvetően ugyanazok, mint ha otthon játszanánk. Például a flöss többet ér a sornál, a legjobb hand győz, és ha elveszíti az összes zsetonját, akkor kiesett. Azonban ne feledje: bizonyos versenyeken való részvételhez előfordulhat, hogy kvalifikációs tornán is játszania kell.

Bármilyen ijesztőnek is tűnik mindez, ne hagyja, hogy a kételyei felülkerekedjenek! Sokféle módon fel lehet készülni, hogy mire eljön a nagy nap, kijátszhassa az ászait. Íme, öt tipp, mely segíthet ebben.

1. Tűzzön ki egy célt

Mi a célja? A pókerverseny ünnepelt sztárja szeretne lenni? Netán pénznyereményre fáj a foga? Amatőrként valószínű, hogy inkább a pénznyereményre és nem a pókersztár címre pályázik (ám ha mégis, minden elismerésünk!). Tudni azt, hogy mi a célunk, máris egy jó stratégia lehet. Dönthet úgy, hogy lassabban halad, vagy minden ászt egyszerre bevet, nagyobb vagy kisebb téteket tesz – minden a választott stratégiájától függ.

2. Sajátítsa el a szabályokat

Ha teljesen kezdő a pókerben, akkor először is el kell sajátítania a póker szabályait. Alapvetően tudnia kell, hogy „mi üt mit.”

Nem árt tudni, hogy a flöss többet ér a sornál, a full pedig mindkettőnél. A legjobb, ha egyszerűen memorizáljuk a szabályokat. A jó hír az, hogy ehhez számos kiváló forrás található az interneten, és tippekből és trükkökből sincs hiány.

3. Ismerje az ellenfél stratégiáját

Ne feledje: nem csak Önnek lehet előre kidolgozott stratégiája a versenyen! Lehet, hogy ellenfelei arcáról nem tud olvasni, ám stratégiájukat, illetve játékstílusukat azért megfigyelheti.

Vannak meglehetősen csendes játékosok, akik csak akkor emelik a tétet, amikor biztosan nyerő lapjaik vannak – ez egy hatékony játékstílus, melynek következtében a legtöbb ellenfél sietve bedobja lapjait.

Hírdetés

Mások agresszívabban játszanak és a zsetonjaiktól függetlenül blöffölnek, vagy éppen mindent egy lapra tesznek fel. Ez az agresszív stílus azonban sebezhetővé teszi őket más játékosoktól.

A türelmetlen játékosok a lehető legtöbb handet szeretnék játszani. Tartják a tétet, de ritkán emelnek, és örömmel áldozzák fel kisebb tétjeiket az áhított főnyeremény érdekében.

Aztán ott vannak azok, akik igazán kemény ellenfélnek számítanak: ők tudják mikor kell blöffölni, mikor kell emelni, vagy éppen tartani a tétet.

4. Ne vigye túlzásba a blöffölést

A gyengébb pókerjátékosok elleni siker egyik kulcsa az, hogy ne vigyük túlzásba a blöffölést, mert az ilyen típusú játékosok még nagyon gyenge lapokkal is szeretik tartani a tétet.

Ha a három nyílt lap (flop) előtt emelt, akkor a legtöbbször érdemes a flop után is emelni a tétet, ám utána jó, ha lassít, különösen, ha nincsenek jó lapjai.

5. Tanulmányozza a játékot

Egy igazi pókerversenyen nem csak amatőrökkel fog találkozni (bár úgy lenne!), ezért legjobb, ha már előre komolyan tanulmányozza a játékot.

Persze kell némi szerencse is a leosztott lapokhoz, ám a póker egy igazi stratégiai játék, ezért egy pillanatig se gondolja, hogy tanulás és gyakorlás nélkül itt messzire juthat. A sikerért meg kell dolgozni!

Rengeteg videó van a YouTube-on és még több cikk az interneten, ezért jobb proaktívnak lenni. Ismerje ki a játék összes csínját-bínját, ismerkedjen a különböző pókerkifejezésekkel, csatlakozzon egy pókerklubhoz, ahol értékes trükköket és tippeket kaphat más, tapasztaltabb játékosoktól, sőt, akár még gyakorolhat is velük online.

Összefoglaló

A fenti tippek segítenek Önt önbizalommal felvértezni a pókertornán. Válasszon egy stratégiát, hogy határozottabb legyen az asztalnál. Tanuljon keményen, és akkor meglesz a tudása és gyakorlata ahhoz, hogy egy igazán jó játszmát játsszon. Vagy sajátítsa el az agresszív stílust, amellyel mindenkit lapjai bedobására kényszerít majd. Próbálja ki a tudását az egyik online póker versenyen!

(x)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »