Őszi családpasztorációs papi találkozót szerveznek Budapesten

Őszi családpasztorációs papi találkozót szerveznek Budapesten

Szeptember 12-én tartják az idei őszi családpasztorációs papi találkozót Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) irodaházában. A találkozó témája ezúttal is a házassági katekumenátus lesz.

„Arra kérem mindazokat, akik a családpasztorációban dolgoznak, hogy tegyék magukévá Pál apostolnak ezeket a szavait, és ne veszítsék el bátorságukat egy olyan feladat láttán, amely nehéznek, megterhelőnek vagy akár lehetőségeiket meghaladónak is tűnhet. Bátorság! Tegyük meg az első lépéseket! Indítsuk el a lelkipásztori megújulás folyamatait! Állítsuk elménket és szívünket a jövő családjainak szolgálatába, és biztosítlak benneteket, hogy az Úr támogatni fog bennünket, bölcsességet és erőt ad, mindannyiunkban növeli a lelkesedést, és legfőképp megtapasztaltatja velünk az »evangelizáció édes és erőt adó örömét« (Evangelii Gaudium, 9), miközben a család evangéliumát hirdetjük az új nemzedékeknek.” (Részlet Ferenc pápa előszavából, Katekumenális felkészítés a házasságra, Szent István Társulat, Bp., 2023).

A házassági katekumenátus témájára épül az őszi családpasztorációs papi találkozó, amelyet szeptember 12-én rendeznek meg az MKPK irodaházában (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.).

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hírdetés

Regisztrálni szeptember 8-ig lehet EZEN A LINKEN.

A találkozó plakátja és a részletes program ITT érhető el.

Forrás és fotó: MKPK Családügyi Bizottsága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »