Összeverte volt barátnőjét a féltékeny cigány – csak felfüggesztettet kapott

Összevert volt barátnőjét a féltékeny cigány – csak felfüggesztettet kapott

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfival, L. Márkóval szemben, aki tavaly novemberben, egyik este, az utcán bántalmazta volt barátnőjét a VI. kerületben, majd tovább szidalmazta, folyamatosan követte őt, míg végül a rendőrök elfogták. A bíróság a férfival szemben nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 12-én, késő este, Budapest VI. kerületében, a Kazinczy utcában, egy szóváltás során rátámadt a sértettre – volt barátnőjére -, ennek során megragadta a nőt a karjánál, majd többször ököllel megütötte, megharapta és meg is rúgta őt. A vádlott ezután is folyamatosan szidalmazta a sértettet, miközben egészen egy VII. kerületi társasházig követte, ahol a rendőrök elfogták.

Az agresszív férfinak egy korábbi bűncselekmény miatt elektronikus nyomkövető eszközt kellett viselnie, amit megrongált.

A bántalmazás következtében a sértett könnyű sérülések szenvedett, azonban a támadás módja és ereje alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta, és arra tett indítványt, hogy a bíróság vele szemben – tárgyalás mellőzésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, büntetővégzésben, a vádlottal szemben csupán 1 év és 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A döntés nem jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »