ÖSSZESZEDTÜK A PÁRTOK PROGRAMJAIT

ÖSSZESZEDTÜK A PÁRTOK PROGRAMJAIT

NIF: Az eddigi cikkeinkhez több olyan hozzaszólás érkezett, melyek egy REFORMOKAT ígérő és teljesítő párt megalapítását sürgették. Pártot alapítani Magyarországon nem túlságosan nehéz, azonban, hogy a párt alapításnak értelme is legyen, az alapítási okiratokon túl, mivel minden párt azért alapul meg, hogy egyszer hatalomra is kerüljön,  szükségesek még:

-programot összeállítani, mely tartalmazza a párt jellegzetes reformterveit, amiből kiviláglik minden szavazó polgár számára, hogy a párt, amennyiben kormányra kerül, akkor sorsdöntően jobbra fog válni a szavazó élete;-a párt programját országjárással közismertté kell tenni-az országjárással egy-időben minél több helyen alapszervezeteket alapítani és a tagok számát rohamosan növelni-a fentiekhez pénz kell és szakemberek, akik önfeláldozó hazafiak is!

Tehát elsősorban is pártprogram kell. Megtaláltuk az interneten a 2014-es választáson induló 67 pártot.  Ezek közül jó néhányan programot is írtak, kivéve az elnagyképűsödött fideszt, és néhány más ismeretlen pártot, akik nem jutottak el a pártprogram megírásáig.

Gondolom, hogy a NIF olvasói közül csak akadnak néhányan, akik összefognak és megírnak egy komoly pártprogramot. Alább gondoskodtunk a könyvészeti anyagról! A JOBBIK is így indult valamikor. Pénzhez a MIÉP-en keresztül jutottak! Talán az első programhoz is?

A rendszerváltozás 60 indulója óta még sosem állt fel a rajtkőre ilyen sok – 67 – párt! – Programot azonban még messze nem hirdetett az összes. Egyelőre a Fidesz is azok közé tartozik, amelyek tartoznak még választóiknak ezzel a dolgozattal. A tájékozódás megkönnyítése érdekében a VS.hu alábbi listáján minden hozzáférhető pártprogram megtalálható.

Lehet, hogy már sosem derül ki, mit tenne hozzá mindenki jólétéhez a zsombói Magyar Cselekvők Pártja. A szervezetnek annak dacára, hogy már négy évvel ezelőtt is a jelölőszervezetek között volt, nemcsak programja, hanem még fellelhető honlapja sincs. Az ilyesmi azonban ritka. Jelen állás szerint a nyilvántartásba vett 67 jelölő szervezet (a külön és pártszövetségben is nyilvántartottakat csak egyszer számítva, a nemzetiségi önkormányzatokat pedig nem számítva) közül 22-nek nincs nyilvános és bárki által elérhető választási programja. Igaz, ezek közül háromé éppen készül vagy feltöltés előtt áll. A szervezetek közül több, mint például az ellenzéki összefogás öt pártja, valamint a Fidesz és a KDNP közösen állít jelölteket. Utóbbi párosnak sem külön-külön, sem együtt sincs választási programja. A Fidesz későbbre ígért választ a program létét és elérhetőségét firtató kérdéseinkre, a KDNP sajtóosztálya pedig úgy fogalmazott, hogy a korábbi közös programokban eddig is megjelentek a kereszténydemokraták kezdeményezései. Az összefogáson belül külön-külön vagy közösen  – Együtt 2014 és PM – minden pártnak van programja: az MSZP-é hosszú és klasszikus, a DK-é még hosszabb, az Együtté áttekinthető. Állítólag lesz egy külön egységes programja magának az Összefogásnak is. A parlamenti pártok közül hozzáférhető még a Lehet más a Politika programja is. A 86 oldalas dokumentumban a tervezet mellett a párt rövid öndefiníciója és hitvallása is olvasható. Sok kisebb pártnak viszont honlapja, Facebook-oldala, sőt nyilvános elérhetősége sincs, néhány pedig 5-10 sorban elintézi az olvashatatlanul hosszú választási program problémáját. És találtunk olyan pártot is – Seres Mária és szövetségesei -, amelynek éppen az a választási programja, hogy nincs programja. Jogszabályok persze nem kötelezik a választáson induló pártokat programírásra, illetve annak közzétételére, ám a választók részéről elemi elvárás, hogy  számon kérhető ígéreteket kapjanak, hiszen „a szó elszáll”, ha meg még az sincs, az még rosszabb. Az alábbi listán, ahol kattintani tud, ott a hivatkozások a párt honlapjára, blogjára, Facebook-oldalára vagy számunkra megküldött programjára vezetnek. Ahol nem lehet kattintani, ott még nincs program, illetve elérhetőség. Összeállításunk folyamatosan frissül a nyilvánossá váló pártprogramok megjelenésének függvényében!

VAN NYILVÁNOS PROGRAMJA

Hírdetés

A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

AQUILA PÁRTA VÁLASZ PÁRTDEMOKRATIKUS KOALÍCIÓEGYÜTT 2014-PMELÉGEDETLENEK PÁRTJAEURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRTÉLŐLÁNC MAGYARORSZÁGÉRTJOBBIKJÓLÉT ÉS SZABADSÁG DEMOKRATA KÖZÖSSÉG (JESZ)KALÓZPÁRTKISGAZDAPÁRTKÖZÖSSÉG A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGÉRT NÉPPÁRT (KTI)LEHET MÁS A POLITIKA (LMP)LIBERÁLISOK (MLP)MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓMAGYAR GAZDASÁG PÁRTMAGYAR IDEALISTÁK SZÖVETSÉGEMAGYAR KERESZTÉNY SZOCIÁLIS UNIÓMAGYAR NEMZETI REND PÁRTMAGYAR REPUBLIKÁNUS POLITIKAI PÁRTMAGYARORSZÁG JÖVŐJE PÁRTMAGYARORSZÁG MEGÚJULÁSÁÉRT PÁRTMAGYARORSZÁGI MUNKÁSPÁRT 2006MEGOLDÁS: EGYIKSEM! CIVILKONTROLL PÁRTMIÉPMSZPNEGYEDIK KÖZTÁRSASÁG PÁRT (4K!)NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRTNEMZETI ÉRTÉKELVŰ PÁRTNEMZETI FORRADALMI PÁRTNÉPI OLDALI PÁRTÖSSZEFOGÁS PÁRTSPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRTSZABAD MAGYAROK PÁRTJASZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJATÁRSADALMI BÉKE PÁRTTISZTA ENERGIÁVAL MAGYARORSZÁGÉRT PÁRTÚJ FÜGGETLEN PÁRTÚJ DIMENZIÓ PÁRTÚJ GENERÁCIÓK PÁRTJAÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT

VÁLLALKOZÓK SZÖVETSÉGE A REFORMOKÉRT ZÖLDEK PÁRTJA 

PROGRAM SZERKESZTÉS, FELTÖLTÉS ALATT

FKGP – honlap 

MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT (MCP) – honlap 

NINCS NYILVÁNOS PROGRAMJA

CENTRUM ÖSSZEFOGÁS MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

ÉLHETŐ MAGYARORSZÁGÉRT PÁRTÉRTÉKTEREMTŐK POLITIKAI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉGE – A KÖZÉP PÁRTJAFIDESZ-KDNP – Fidesz honlap, KDNP honlap HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA – honlap HELYREÁLLITÁS MAGYARORSZÁGI PÁRTJA – honlap KERESZTÉNY MAGYAROK SZÖVETSÉGE – Facebook MAGYAR CSELEKVŐ PÁRTMAGYAR NEMZETI PÁRT – FacebookMAGYAR REALISTA EGYSÉG ÉS BÉKEPÁRTMAGYAROK MAGYARORSZÁGÉRT PÁRTMAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT – honlap MEGÚJULT MAGYARORSZÁGI ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT – blogMCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT – blog MUNKÁSPÁRT – honlap REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT SERES MÁRIA ÉS SZÖVETSÉGESEI – honlapSZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA – Facebook SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT –honlap SZÖVETSÉGBEN, EGYÜTT MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT (SZEM-NŐPÁRT) – honlap TÁRSADALMI SZERZŐDÉS PÁRTForrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Pártforrás: http://vs.hu/Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Kategória:Felhívás, Gazdaság, Gondolatok, Politikai elemzés Tagged: alapszervezetek, országjárás, párt alapítás, REFORMOK KELLENEK, választási program


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »