Országos tüntetést és valódi nemzeti konzultációt szerveznek a pedagógusok

Országos tüntetést és valódi nemzeti konzultációt szerveznek a pedagógusok

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a noÁR mozgalom társszervezésével országos tüntetést, valódi nemzeti konzultációt tart Budapesten, a nemzet főterén 2022. november 26-án, szombaton délután

– írja közleményében a Pedagógusok Szakszervezete.

A PSZ szerint a kormány elhibázott politikája, döntésképtelensége, az elmúlt évek folyamatosan romló tendenciája miatt mára válságos helyzetbe került a közoktatás, aminek a gyermekek, a tanulók a kárvallottjai.

Nem véletlen, hogy 2022 a tiltakozások, sztrájkok, tüntetések, élőláncok éve: a magyar társadalom megértette, hogy a jövő nemzedékének sorsa dől el az iskolapadokban, ezért senki nem hallgathat, senki nem tűrhet tovább, aki akár szikrányi felelősséget is érez a gyermekekért. Nem pusztán bérharcot folytatunk, az oktatás reformját követeljük, mégpedig azonnal!

Hírdetés

Miután a szakmai követelésekben szinte teljes egyetértés van a pedagógus szakszervezetek, a szülők, diákok szerveződései, a civil szervezetek között,

a tüntetés elején, 14.45-kor petíciót adunk át az oktatás irányítójának, a Belügyminisztériumnak. Közös álláspontunk jeleként adjuk át azt a 9 pontot, amelyet korábban fogadtak el az említett szervezetek.

A petíció átadása után, 15 órakor indul a tüntetők menete az Akadémia utcán át, és várhatóan 15 óra 20 perc körül érkezik a Kossuth térre.

Ott a tanárlázadásokról is ismert miskolci Herman Ottó Gimnázium volt diákjainak és jelenlegi tanárainak együttese játszik majd. Fellépnek a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium pedagógusai, szólnak a tüntetőkhöz óvoda- és gyógypedagógusok, egyházi és állami intézményben tanítók, az Egységes Diákfront képviselői, és persze szülő is.

A demonstráció várhatóan 17 és 17 óra 30 között ér véget.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »