Országos lakhatási stratégia

Országos lakhatási stratégia

Elfogadta a kormány tegnapi ülésén az Országos Lakhatási Stratégiát, amely a fiatalok, szegények és társadalmi kirekesztésben élők lakhatási gondjaira kínál megoldásokat.

Cseke Attila fejlesztési miniszter rámutatott, a dokumentum elfogadása azért is fontos, mert intézkedéseket ír elő az elavult, még 1989 előtti épületek felújítására, energiatakarékossá és földrengésbiztossá tételére, amelyre a fejlesztési minisztérium finanszírozást is biztosít a helyreállítási alapból.

Hírdetés

A lakhatási stratégia továbbá megteremti a törvényes keretet arra, hogy a vidéken munkát vállaló orvosoknak és tanároknak állami lakást biztosítsanak a következő időszakban is, bátorítva ezzel azt, hogy a szakemberek olyan környezetben dolgozzanak, ahol addig nem volt biztosított mindenki számára az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés vagy a minőségi oktatás – írja közleményében az RMDSZ.

A dokumentum a következő öt évre szóló rövid és középtávú megoldásokat tartalmaz, illetve megfogalmaz egy 2050-ig érvényes hosszú távú stratégiát, amely mentén a kormány újabb megoldásokról dönthet minden uniós finanszírozási ciklusban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »