Oroszország ismét légitámadást indított Ukrajnában. Kijevben és Dnyiprovban is találatokról számoltak be

Oroszország ismét légitámadást indított Ukrajnában. Kijevben és Dnyiprovban is találatokról számoltak be

Ukrajna újabb nagyszabású orosz légitámadás alatt áll. A helyi hatóságok a fővárosban, Kijevben és az ország keleti részén fekvő Dnyiproban is tüzekről számoltak be – írja a BBC. Sajtóbeszámolók szerint a fővárosban egy többszintes lakóház és egy raktár gyulladt ki, a helyi hatóságok a lelőtt rakétákból származó törmelékek lehullásáról tájékoztattak. Ég az egyik bevásárlóközpont is Dnyiproban. A BBC szerint Ukrajna orosz légicsapások második hullámával néz szembe. Már korábban is  robbanásokat lehetett hallani, az ország más részein.

„A megszállók körülbelül tíz ütést mértek Harkiv városára”

– írta táviratában Oleh Szinehubov, Harkiv régió kormányzója. Ma 6 óra után közép-európai idő szerint Ihor Terechov, Harkov polgármestere újabb támadási hullámra figyelmeztette a Fél órával korábban azt mondta, hogy körülbelül nyolc lövés érte a várost.

„Az előzetes információk szerint több mint tíz sahed támadta meg a Lviv-i régiót”

Hírdetés

– írta táviratában Andrij Szadovi lviv polgármestere, utalva az Oroszország által használt drónokra.

„Lvivben égnek a kritikus infrastrukturális berendezések, további részleten nem ismeretesek. A mentőszolgálatok a helyszínen vannak. Áldozatokról nincsenek adataink”

– mondta Sadovyj.

Az elmúlt hetekben az ukrán légierő szinte minden este jelentett orosz drónok és rakéták által végrehajtott támadásokat. A lengyel határtól több tíz kilométerre fekvő Lviv azonban hosszú ideje nem tapasztalt orosz csapásokat.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »