Orosz külügyi szóvivő: az Egyesült Államok ma a legkiszámíthatatlanabb ország

Orosz külügyi szóvivő: az Egyesült Államok ma a legkiszámíthatatlanabb ország

Az új amerikai kormányzatnak mindeddig nem sikerült kialakítania a következetes külpolitikai irányvonalat – jelentette ki szombaton Moszkvában Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az állami televízióban nyilatkozva.

“Azt gondolom, a legnagyobb probléma, hogy hiányzik valamiféle washingtoni stratégia a Közel-Kelet, konkrétan Szíria vonatkozásában. És általában hiányzik a külpolitikai koncepció az új adminisztrációnál. Fizikailag nem voltak képesek ezt kialakítani, minthogy az elit többi része fél éve harcol velük, és nem engedi kibontakozni Trump (amerikai elnök) csapatát” – vélte a szóvivő.

Hírdetés

“A politika és egyáltalán, az, ami most az Egyesült Államokban történik, ismételten aláhúzza azt a vigasztalan tényt, hogy ez ma a legkiszámíthatatlanabb ország” – mondta Zaharova, megjegyezve, hogy ami a leginkább kiszámíthatatlan, az az amerikai külpolitika. Mindamellett – folytatta – megértést kell tanúsítani az amerikai belpolitikai helyzet iránt, de nem engedhetők meg olyan akciók, mint a szíriai Homsz tartományban lévő légi támaszpont elleni rakétatámadás.

Csütörtökön az amerikai hadsereg Donald Trump elnök parancsára 59 Tomahawk robotrepülőgépet lőtt ki a szíriai Sarját légi támaszpontra, megtorolva a szíriai hadseregnek az ellenzék ellen végrehajtott korábbi, állítólagos vegyifegyver-támadását.

(MTI)

Korábban írtuk: Medvegyev: Trump választási ígéreteit szétzúzta a meglévő hatalmi gépezet


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »