Orosz dróntámadások sorozata érte Kijevet és más országrészeket

Orosz dróntámadások sorozata érte Kijevet és más országrészeket

2023. 01. 02.

Mintegy hét órán át tartó légvédelmi riadó volt érvényben hétfőre virradóan Ukrajnában, mert orosz drónok infrastrukturális létesítményeket támadtak a fővárosban és az ország több térségében.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester hétfőn arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán Kijev felett 22, a kijevi régióban három drónt sikerült megsemmisíteni. Az ukrán főváros ellen az ötödik egymást követő éjszaka indítottak dróntámadás-sorozatot.
Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója hétfőn reggel a Telegram-csatornáján azt írta: az éjszakai támadássorozat során “egy kritikus infrastrukturális létestményt” és lakóépületeket ért csapás.

Éjszaka Kijevben vészhelyzeti áramszüneteket vezettek be. Ennek részeként áramtalanították a hőszolgáltatókat, így leállt a távfűtés. A főváros vízellátásában nincs fennakadás – jegyezte meg a polgármester.

Hírdetés

Az ukrán légierő parancsnoksága hétfőn arról számolt be, hogy az éjszaka 39 iráni gyártmányú Sahíd drónt, továbbá két orosz gyártmányú Orlan drónt és egy X-59 rakétát lőttek le.

Az ukrán hatóságok beszámolója szerint országszerte legalább négy civil meghalt egy szilveszter éjszakai támadásban, és több tucatnyian megsebesültek. Klicsko azt közölte, hogy a negyedik áldozat, egy 46 éves kijevi lakos hétfőn reggel halt bele sérüléseibe egy kórházban.

MTI

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »