Őrizetben marad Monika Jankovská volt államtitkár

Őrizetben marad Monika Jankovská volt államtitkár

Monika Jankovská volt államtitkár őrizetben marad. Erről pénteken döntött a Speciális Büntetőbíróság besztercebányai részlege előkészítő eljárásának bírója, aki elutasította a gyanúsított szabadlábra helyezés iránti kérelmét.

Monika Jankovskát a tavaly márciusi Vihar elnevezésű rendőrségi akció során vette őrizetbe a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA). „Ügyfelem beismerte a bűncselekményt, a kihallgatáson részletesen elmondta, mit követett el, és azt is, hogy mások mit tettek. Aktívan együttműködik a bűnüldöző szervekkel a bűncselekmények felderítésében” – mondta Peter Erdős ügyvéd, aki a tárgyalás előtt közölte,

Hírdetés

Október elején a Legfelsőbb Bíróság elutasította Monika Jankovská és Richard M. bíró panaszát, amelyet a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság döntése ellen nyújtottak be. A Legfelsőbb Bíróság akkor úgy határozott, hogy március 11-ig mindkét gyanúsított őrizetben marad.

Tavaly november végén Monika Jankovskát két napon át hallgatta ki a NAKA nyomozója Nyitrán. Erdős ezután nem nyilatkozott a kihallgatáson készült jegyzőkönyvről, amelynek tartalmát a sajtó részben közzétette, és

Tavaly március 11-én, a Vihar akció során 13 bírót vett őrizetbe a NAKA korrupció, az igazságszolgáltatás függetlenségébe való beavatkozás és az igazságszolgáltatás akadályozása gyanújával. Monika Jankovskát a tavaly októberi Forgószél akció után további bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg. 2020 szeptembere óta a trencséni Fatima bár ügyében is gyanúsítottként szerepel.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »