Orbánék azt állítják, visszautasították az amerikai nyomásgyakorlást Hóman-ügyben – teljesen hihető

Orbán Viktor korábban visszautasította az amerikai nyomásgyakorlást a Hóman-szobor ügyében, ami csak hátráltatta az ügy megoldását – reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda az amerikai elnök, Barack Obama Magyarországról szóló megjegyzésére.

"A Hóman-szobor ügyében volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás, amit Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított" – írta közleményében a Miniszterelnöki Sajtóiroda. "Általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor ügyében is. A magyar miniszterelnök álláspontja szerint az amerikai kormány jobban tette volna, ha ezzel nem kísérletezik" – tették hozzá.

Hírdetés

A kormányfő hivatala azután szólalt meg, hogy Barack Obama a holokauszt-emléknap alkalmából tartott beszédében az antiszemitizmussal kapcsolatban kitért Magyarországra és a Hóman-szobor tervére is.

(HVG)

Korábban írtuk: Ami az MTI híréből kimaradt: Obama azzal dicsekedett a zsidóknak, hogy ő akadályozta meg a Hóman-szobor felállítását


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »