Orbán Viktor: szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés

Orbán Viktor: szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés

A szerb-magyar politikai és gazdasági együttműködés szoros, a gazdasági együttműködés kifejezetten sikeres – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban, Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel közösen adott sajtónyilatkozatában.

A kormányfő kifejtette: az egyik ország bent van az Európai Unióban, a másik nincsen, “ez nem hátrány, ez lehetőségeket is tartogat”.

“Egy olyan ország, amely befektetési lehetőségeket keres a világban, nehezen találhatna ennél kedvezőbb politikai és gazdasági terepet” – emelte ki.

Orbán Viktor és Aleksandar Vucic Hálid bin Mohamed bin Zájed Ál Nahajan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek trónörökösével folytatott megbeszélést. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: a háromoldalú csúcstalálkozón az volt a cél, hogy bemutassák a szerb-magyar gazdasági együttműködést az emírségek képviselőjének. A megbeszélés módot adott a lehetőségek feltérképezésére, az infrastruktúra és a kereskedelem terén folytatott együttműködés megismertetésére. Hozzátette: Magyarországnak most először volt alkalma részt venni ilyen találkozón.

Kiemelte: meggyőződése, hogy meggyőzően tudják a közös szerb-magyar perspektívát képviselni a térség iránt érdeklődő harmadik országok és befektetők előtt.

Hírdetés

Hangsúlyozta: Aleksandar Vucic elnökkel délután tartandó megbeszélésükön téma lesz a migráció kérdése, Brüsszel kérdése és az Európai Unió bővítése és az utóbbival kapcsolatos határidő.

Ezzel összefüggésben Orbán Viktor kijelentette: Magyarország minden konfliktusban a párbeszéd híve volt, álláspontja szerint ugyanis a konfliktusokat párbeszéd útján lehet megoldani.

“Semmilyen szankciót nem támogatunk semmilyen ország ellen” – fogalmazott a miniszterelnök.

MTI

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

The post Orbán Viktor: szoros, sikeres a szerb-magyar együttműködés appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »