Orbán Viktor: most ki kell javítani az elmúlt évek súlyos hibáit

Orbán Viktor: most ki kell javítani az elmúlt évek súlyos hibáit

A magyar miniszterelnök a magyar köztévében adott interjújában kommentálta Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választását, és a V4-ek érdekérvényesítéséről is beszélt.

„A személyeken keresztül tartalmi kérdésekről is döntöttünk” – reagált Orbán Viktor miniszterelnök arra, hogy kedd este Brüsszelben eldőlt, az EU-s állam- és kormányfők Ursula von der Leyent javasolják az Európai Parlamentnek az Európai Bizottság élére megválasztani.

Orbán Viktor szerint jó esély van arra, hogy „az új vezetők jó politikát is folytassanak”, de a munka még csak most kezdődik.

Az elmúlt évek „súlyos hibáit” szerinte most ki kell javítani gazdaságpolitikában, migrációs ügyekben és a nemzetek tiszteletét illetően is.

A mostani tárgyalássorozatról szólva elmondta, volt két olyan jelölt, aki Magyarországnak egyértelműen „több mint rosszak lettek volna” – utalt ezzel Frans Timmermans és Manfred Weber csúcsjelöltségére -, ezt sikerült megakadályozni,

Hírdetés

helyettük lett egy hétgyermekes német családanya

– mutatott rá Orbán Viktor.

A visegrádi országok súlyáról szólva elmondta, 62-63 millió embert képvisel Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország, itt a legnagyobb a gazdasági növekedés is Európában, de a mostani eseményektől függetlenül a V4-ek szoros együttműködése sikertörténetnek számít.

„Most, amikor személyi kérdéseknél szétfutnak az érdekek, itt is sikerült egyezségre jutni, ami Babis cseh miniszterelnök úr érdeme” – fogalmazott magyar kormányfő.

„Harcok, viták lesznek, de az esélyek sokkal jobbak, mint korábban”

– mondta, hozzátéve, most már erő is van, hogy az akaratnak érvényt tudjanak szerezni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »