Orbán Viktor még csütörtökön Brüsszelbe utazik

Orbán Viktor még csütörtökön Brüsszelbe utazik

Miután befejeződött hivatalos programja Jair Bolsonaro brazil elnökkel, repülőre száll a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök csatlakozik csütörtök délután a Brüsszelben tárgyaló kollégáihoz és részt vesz az EU-Afrika csúcstalálkozón – közölte az Origóval Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

„A lengyel miniszterelnököt kérte fel Orbán Viktor Magyarország képviseletére az orosz-ukrán válsághelyzetről szóló, a déli órákban zajló rövid rendkívüli EU-csúcson, mivel a magyar kormányfő pont ekkor Bolsonaro brazil elnökkel tárgyal Budapesten” – fogalmaztak az internetes lapban.

Hírdetés

A magyar kormányfő előzetesen telefonon már egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével az ukrán válságról, áttekintették és értékelték a helyzetet – tették hozzá.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán arról beszélt, hogy újabb csapatokat vezényelnek Kelet-Európába, mivel Oroszország lépései komoly veszélyt jelentenek az euroatlanti biztonságra.

Az Európai Tanács orosz-ukrán témájú egyeztetéséről Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője számolt be egy Twitter-üzenetben szerda délután.

Az Afrikai Unió (AU) tagállamainak vezetőivel folytatott uniós találkozót február 17-én és 18-án tartják Brüsszelben; a célja a két térség közötti partnerség elmélyítése, középpontjában a béke, a biztonság és a stabilitás előmozdítása szerepel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »