Orbán Viktor: a legfontosabb, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak

Orbán Viktor: a legfontosabb, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak

A magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

A kormányfő – aki vasárnap utazott Pekingbe – elmondta: délelőtt Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról, délután pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel volt találkozója. Orbán Viktor úgy értékelt: Európában ma mindenkit egy kérdés foglalkoztat, hogy lesz-e tűzszünet Ukrajnában.

Hírdetés

“Nekünk, magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak” – hangsúlyozta.

A miniszterelnök ugyanakkor úgy fogalmazott: a válasz, amit az orosz elnöktől kapott, “a legkevésbé sem volt megnyugtató”. Kijelentette: ennek tudatában kell alakítani a következő hónapokban Magyarország lépéseit. “Nekünk, magyaroknak éppen ezért fontos, hogy a háború ellenére is fenn tudjuk tartani a magyar-orosz együttműködést az energia és egyéb gazdasági kérdések területén” – mondta Orbán Viktor.

MTI

The post Orbán Viktor: a legfontosabb, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »