Orbán titkos alagútja az Arénába – a Rákosi-alagút, Escobar szökése, vagy Putyin volt a példa?

Ahogy arról beszámoltunk, Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke lerántotta a leplet arról, hogy a testület kormánypárti tagjai egy olyan 2 milliárdos titkos alagút tervére mondtak igent, amin Orbán Viktor miniszterelnök juthat el a Puskás Arénába. Jellemző, hogy az adatokat a kormánypárti politikusok,

  • Halász János,
  • Hubay György,
  • Lezsák Sándor (mindhárom Fidesz),
  • valamint Móring József Attila (KDNP)
  • titkosítani akarták, és arra sem adtak választ, hogy mi szükség van pont most erre az építkezésre. 

    Hírdetés

    Egyébként az egykori Népstadionban is volt egy titkos átjáró, csak azt Rákosi-alagútnak hívták. A kommunista diktátor, Rákosi Mátyás ezen az úton jutott el az úgynevezett Rákosi-páholyba, hogyan nézze a futballmeccseket. Az alagút segítségével a kommunista államvezetők és vendégeik az Istvánmezei útról autóval is megközelíthették a kormány­páholyt. A bontásnál ezt az útvonalat berobbantották. 

    Persze, az időzítésnek lehet egy másik apropója is. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a napokban egy videóban mutatta be, hogy Vlagyimir Putyin falu-méretű titkos palotájából is vezet egy menekülőút: egy föld alatt vezetett alagúton egyenesen a tengerhez lehet eljutni.

    Persze, nemcsak diktátorok figyeltek arra, hogy legyen egy menekülőútvonaluk. 

    A hírhedt tömeggyilkos-drogbáró, a kolumbiai Pablo Escobar szintén egy föld alatt épült alagúton keresztül szökött meg a rendőrök elől, és ugyanúgy a föld alatt lépett meg a börtönből El Chapo, a Köpcős becenevű mexikói drogbáró.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »