Orban panaszkodik, hogy nem látott még senkit az USR-bõl keresztet vetni

Orban panaszkodik, hogy nem látott még senkit az USR-bõl keresztet vetni

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt jelenlegi elnöke (aki ezért az elnökségért Florin Cîțu miniszterelnökkel van versenyben) vasárnap azt nyilatkozta, hogy a liberális pártnak a románok hagyományos értékeit kellene támogatnia, olyanokat, mint a család és az egyház, valamint a pártnak közelebb kellene kerülnie a román falvak népéhez. Orban odaszúrt egyet (bár nem név szerint emlegetve) a koalíciós partner USRPLUS-nak is, mondván, „olyanok, mintha nem is ebben az országban születtek volna”. „Sosem láttam őket a hagyományos román szimbólumokkal, arról nem is beszélve, hogy Bibliára esküdni, vagy keresztet vetni sem láttam egyiküket sem” – mondta az elnök.

Hírdetés

Orban a PNL Bákó megyei tisztújító gyűlésén osztotta meg a fentiekről szóló gondolatait, hozzátéve, hogy a „PNL másféle párt, amely a román nép rostjaiból nőtt ki”.

Orban szerint ugyanakkor a PNL feladata a hagyományos értékek, a család és az egyház és a román falu támogatása, mert a PNL-nek „nem szabad elfelednie a múltját”.

„Olyan párt kell lennünk, amely erős szálakkal kötődik az egyházhoz, amely a keresztény morált teszi meg a közmorál alapjának” – mondta, felidézve azt is, hogy ez Brătianu egykori miniszterelnök pártja, ő pedig a saját karrierjét tette kockára azért. hogy az ország érdekeit védje a külpolitikában. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »