Orbán boszorkányának továbbra is jár a havi egymillió és a szolgálati autó a semmiért

Orbán boszorkányának továbbra is jár a havi egymillió és a szolgálati autó a semmiért

Az utóbbi időben a háttérbe húzódott Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője. Korábban rendszeresen szerepelt a sajtóban mint Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, a kormányzati szegénységpolitika egyik alakítója. Főtanácsadói megbízatását legutóbb 2014-ben hosszabbították meg, határozatlan időre. Hegedűs 2015-ben haragította magára a közvélemény jelentős részét, amikor a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy „ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik”, illetve arról, hogy a kormány különböző intézkedéseivel „felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort”.

Miután Hegedűs hosszú ideje nem hallat magáról, a Magyar Nemzet a Miniszterelnöki Kabinetirodánál érdeklődött, hogy érvényes-e még a megbízatása, és ha igen, ebben a minőségében mivel foglalkozott az utóbbi időben, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. Hívták az ügyben Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét is, aki éppen külföldön tartózkodott, ezért nem tudott kimerítően válaszolni kérdéseikre. Annyit azonban megerősített: úgy tudja, hogy Hegedűs Zsuzsa még mindig a miniszterelnök főtanácsadója.

Sikerült elérni a főtanácsadó egyik kollégáját is, aki röviden arról tájékoztatott, hogy Hegedűs mostanában nem szerepel ugyan sokat a sajtóban, de a háttérben több projekten is dolgoznak, ezeket azonban nem részletezte. Azt is elmondta, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány szervezésében a vetőmagprogram továbbra is folyamatban van, és biztosított mindenkit, hogy az alapítvány már több mint egy éve nem frissült honlapját is hamarosan új tartalmakkal töltik fel.

Hegedűs feladata egyébként hivatalosan az, hogy miniszterelnöki megbízottként tanácsot adjon a „társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben”. Ebben a minőségében havi egymillió forint díjazást és szolgálati autót biztosít neki az állam.

A főtanácsadó szerint felszámolt rendszerszintű gyermekéhezés kapcsán egyébként legutóbb a Gyermekétkeztetési Alapítvány tartott sajtótájékoztatót, amelyből kiderült: a Magyar Tudományos Akadémia szerint az országban 430 ezer rászoruló gyermek él, ám közülük csupán 208 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre, a többiek családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 37 050 forintos korlátot.

Hegedűs alapítványáról egyébként legutóbb karácsonykor számolt be a közmédia és a Hetek című újság. A tudósítások szerint az alapítvány a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatával közösen hét és fél ezer hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő családot segített élelmiszercsomagokkal a Jótevő program keretében. A programot azért hívták életre, mert bár papíron minden tizennégy évesnél fiatalabb hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a bölcsődék hiánya miatt a három éven aluliak számára nem mindenhol teljesül.

2016-ban több közpénzből működő alapítvány és állami cég is támogatta a szervezetet, így például a jegybankhoz tartozó Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány vagy az MVM-csoport: az MVM Zrt. éppen a napokban tette közzé, hogy tízmillió forintot adott nekik. A szervezetnek juttatott pénzek kapcsán egyébként 2015-ben a parlamentben Szávay István, a Jobbik képviselője tette szóvá, hogy egyes sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozó cégek, így a MÁV és a régiós Volán Zrt.-k alkalmazottainak lényegében kiadták, támogassák az alapítványt. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint nem történt ilyen nyomásgyakorlás.

Egy évvel korábban, 2014-ben a Magyar Narancs cikke nyomán esett szó az alapítvány zavaros működéséről: az írásból kiderült, hogy a rászorulók körében szétosztott csibéket Spanyolországból hozatták 160 millió forintos szállítási költséggel; és a hatékonyság utólagos ellenőrzése nélkül működött a szervezet. 2012 és 2014 júliusa között például egyáltalán nem küldték be a bíróságnak a bevételeket és kiadásokat összesítő beszámolókat és közhasznúsági mellékleteket.

(MNO nyomán)

Hírdetés

Korábban írtuk:

Nincs a földön gazdagabb, szebb ország – ahol még a halmozottan hátrányos helyzetűek is Audival jönnek Hegedűs Zsuzsa és a Hitgyüli malacaiért

Nem magyar gazdáktól – franciáktól és baszkoktól szerzi be a csibéket és a kacsákat Orbán cigányhizlaló boszorkánya

Az Orbán-boszorkány újabb sikere: a csibék nagy részét eladták, a többinek "valami elharapta a torkát"

Most Ózdon tartott választási cigányetetést Orbán "hatezer éves" főtanácsadója

Választás előtti jóllakatás: Orbán madárijesztője megint állatokat oszt a vadaknak – kéz a kézben a Hitgyülivel

Ha valakinek a szépsége alapján nem lett volna egyértelmű: Orbán főtanácsadója is "túlélő"

Malacot osztott Hegedűs Zsuzsa a cigóknak – de nem eleget (14+)

Hegedűs Zsuzsa szerint a polgármester és az egész világ hazudik

Havi nettó egymillióért ad "felzárkóztatási tanácsokat" Orbánnak a cigányimádó kriptaszökevény

200 millióért ettek naposcsibét a Fidesz kegyeltjei

Ezért kell ingyen csirkét adni a cigóknak: eladták őket, vagy felzabáltatták a patkányokkal


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »