Orbán: a gyermekek felvilágosítása szülői feladat

Orbán: a gyermekek felvilágosítása szülői feladat

A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a dpa német hírügynökségnek.

A jelentés szerint a kormányfő kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. Magyarország ezzel a hozzáállással az “európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, kijelentette: “nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgó-stadion vagy egy másik európai stadion”.

A német államtitkár szerint a magyar pedofiltörvény “nyilvánvalóan szembe megy” az európai értékekkel

Hozzátette, hogy a szivárványszín Budapesten is “magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”.

Hangsúlyozta, hogy míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, “ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték.

Hírdetés

Belga külügyminiszer: tizenhárom ország védelmébe vette az LMBT-jogokat Európában

Mint mondta, biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él. Ez az alapkövetelmény “a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége”.

“Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk”- jelentette ki Orbán Viktor.

Kifejtette, hogy “egy ideális, szabad világban” a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik, a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak a Európában.

Szijjártó: helyes döntést hozott az UEFA azzal, hogy nem asszisztál a Magyarországgal szembeni politikai provokációhoz

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »