Óraátállítások eltörlése: A téli időszámítás ártana a turizmusnak

Óraátállítások eltörlése: A téli időszámítás ártana a turizmusnak

A Klub 500 vállalkozói és fejlesztési érdekvédelmi szervezet szerint a Munkaügyi Minisztérium javaslata a téli időszámítás megtartásáról jelentős károkat okozna a turizmusnak.

Szerintük ugyanis csökkenne a napközbeni napsütéses órák száma, ami megváltoztatná a Szlovákiában üdülők időtöltési szokásait, az idegenforgalom így jelentős bevételtől eshet el. A turizmus 3 százalékkal járul hozzá a szlovák GDP-hez, ami minden évvel fokozotsaon emelkedik.

A Klub 500 szerint elkerülhetetlen, hogy az uniós tagállamok legalább Közép-Európában összehangolják, melyik időszámítást tartják meg azután, hogy az EU-ban ténylegesen eltörlik az óraátállításokat.

Hírdetés

fogalmazott Tibor Gregor, a Klub 500 igazgatója, aki hozzátette, hogy az óraátállítások a vállalatok számára nem fontosak, tekintve, hogy azokat évtizedekkel ezelőtti energiaválság idején vezették be. Az energiafogyasztás szempontjából semmi jelentősége nincs az óraátállításoknak, ezért azok eltörlését logikus lépésnek tartja. A kérdés az, hogy melyik időszámítás maradjon érvényben.

eTrend.sk

Nyitókép. eTrend.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »