Opel Astra: A hatodik generáció

Opel Astra: A hatodik generáció

A kompakt német autó új nemzedéke az új Peugeot 308-assal azonos platformra épült, de ezzel együtt megtartotta a márkára jellemző összes stílusjegyet. Például a hagyományos ötajtós karosszériát, amely azonban méreteiben és formájában is az előnyére változott.

Hosszabb és szélesebb, magyarán terpesztősebb lett, és egyik legfőbb újdonságként az orrán viseli a LED-es fényszórókat összekötő Vizor nevű plexilapot. Az említett fényszórók egyébként 84 diódával működő Matrix LED kivitelűek is lehetnek. 

Hírdetés

A beltérben két 10-10 hüvelykes kijelző uralja a látványt, amelyek közül az egyik a hagyományos műszeregységet váltotta fel, a másik pedig az multimediális rendszer képernyője. Attraktív megoldás a kettő összekötése, amelynek köszönhetően vizuálisan egy panelt alkotnak.

További újdonság a Stop&Go funkciós adaptív távolságtartós tempomat, a head-up kijelző, a 360 fokos kamerarendszer és a teljes körű okostelefon-integráció. Bővült az autó csomagtere is: a 422 literes alapméret 52 literrel nagyobb az elődénél.

A hajtásláncokat eddig nem részletezte a gyártó, de annyi bizonyos, hogy benzin- dízel- és hibrid erőforrások egyaránt választhatók lesznek, 110-225 lóerő közötti teljesítményskálával. A Peugeot 308 kínálatából kiindulva ez valószínűleg 1,2 literes háromhengeres, 110/130 lóerős benzinmotort jelent majd, dízelből pedig az 1,5 literes,130 lovas verziót. Plusz a plug-in hibrid változatot,109 lóerős villanymotorral, 150 lóerős 1,6-os turbós benzinmotorral, 225 lóerős rendszerteljesítménnyel. Váltófronton hatfokozatú kézi, vagy nyolcfokozatú automatával számolhatunk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »