Önök dönthetik el, menjen vagy maradjon a Journey énekese

Önök dönthetik el, menjen vagy maradjon a Journey énekese

Önök dönthetik el, menjen vagy maradjon a Journey énekese Juhász Katalin2024. 09. 24., k – 12:30

Arnel Pineda, az amerikai Journey zenekar frontembere szavazásra bocsátotta a Facebookon, hogy menjen vagy maradjon. Az énekes ugyanis nemrég katasztrofális teljesítményt nyújtott egy fesztiválon.

A Journey vitán felül az aréna-rock (zúzós gitárriffek, dallamos zene, együtt éneklős refrének) egyik állócsillaga. A 80-as években lettek világhírűek, olyan ikonikus dalokkal, mint az Anyway You Want It, az Open Arms, a Don’t Stop Believin’ vagy a Separate Ways. A sikerekben oroszlánrésze volt Steve Perry énekesnek, aki 2007-ben váratlanul kilépett a zenekarból.

Hírdetés

Hosszú castingot követően a Fülöp-szigeteki Arnel Pinedával helyettesítették őt, de a rajongók egy része nem fogadta tárt karokkal az új frontembert, mivel hangja és stílusa kísértetiesen hasonlított Perryére. Olcsó epigonnak tartották, aki ráadásul nem is beszélt tökéletesen angolul, hiszen anyanyelve a filippínó. A többség viszont a nagy slágereket várta a zenekartól a koncerteken, ennek  köszönhetően máig folyamatosan turnéznak. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Pineda-érában csupán két új albumot adtak ki, 2011-ben, illetve 2022-ben, különösebb szakmai visszhang nélkül. Steve Perry pedig anno olyan kedvező szerződést kötött a menedzsmenttel, hogy máig részesül a koncertjeik bevételéből, anélkül, hogy színpadra állna. 

Brazília legnagyobb rockfesztiválja, a Rock In Rio szeptember közepén zajlott, és a videók alapján az 57 éves Arnel Pineda valóban nem volt a helyzet magaslatán, gyakran küszködött a magas hangokkal. Bár utólag elnézést kért a Facebookon, de az átkozódó kommenteket nem úszta meg. Állítólag zenésztársai sem tudtak arról, hogy évek óta hangszálproblémákkal küzd és énektanárhoz jár. 

Ez az első alkalom, hogy egy rocksztár a rajongókra bízza saját jövőjét. Jelenleg a „maradj”-szavazatokból van több, de még nincs vége a voksolásnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »