Öngyilkos tempóban szervezte az olimpiát Tokió kormányzónője – kórházba került

Tokió kormányzónője végletes kimerültség miatt szabadságra kényszerült – jelentette be a japán főváros kormányzata. A japán média értesülései szerint Koiko Jurikét kórházban pihentetik.

A kormányzónő a koronavírus-járvány elleni küzdelem mellett mélyen belefolyt az egy hónap múlva esedékes tokiói olimpia és paralimpia előkészítésének munkájába. Hétvégeken is gyakran dolgozott éjszakába nyúlón a járvány elleni intézkedések mérlegelésen, kidolgozásán, számtalan értekezletet tartott magas rangú tisztségviselők részvételével. Kedden egy online tanácskozáson már a hangja is rekedt volt, amiért elnézést kért.

Hírdetés

Hivatalos közleményében a kormányzat nem erősítette meg a hírt, miszerint a 68 éves Koikót kórházban ápolják, viszont tudatta, hogy a hét végéig nem dolgozik, és munkáját helyettese, Tarao Micucsika folytatja.

Koike egyébként a világjárvány ellenére is végletesen a tokiói olimpia megrendezésének híve: tavaly az utolsó pillanatig ragaszkodott ahhoz, hogy tartsák meg a játékokat az eredetileg tervezett időben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »