Öngól és kiállítás is kellett a szlovákok sikeréhez a lengyelekkel szemben 

Öngól és kiállítás is kellett a szlovákok sikeréhez a lengyelekkel szemben 

Szlovákia 2:1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E-csoport hétfői, szentpétervári mérkőzésén.

  • A 18. percben a Ferencváros szlovák támadója, Robert Mak bravúros cselekkel tisztára játszotta magát a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lövésre szánta el magát. Mivel a labda előbb visszapattant a kapufáról, majd Wojciech Szczesny hátáról került a hálóba, ő az első kapus, aki öngólt szerzett az Európa-bajnokságok történetében (1:0).
  • A 46. percben az újrakezdés után egy kombinatív lengyel támadás végén Maciej Rybus passzát Karol Linetty továbbította a hálóba (1:1).
  • A 62. percben Grzegorz Krychowiak megkapta második sárga lapját, így a lengyelek emberhátrányba kerültek.
  • Hírdetés

  • A 69. percben Marek Hamsík szöglete után Milan Skriniar levette a labdát, majd középről, 14 méterről a hálóba lőtt (2:1).
  • Az MTI azt írja, az első félidőben mindkét csapat számos alkalommal került helyzetbe, de Robert Mak remek egyéni megmozdulása előtt és után minden játékos rendkívül pontatlanul célzott.

    A második felvonásban csupán harminc másodperc kellett a lengyelek egyenlítéséhez, ám később emberhátrányba kerültek, amit a szlovákok hét perc alatt kihasználtak. A hátralévő időben Lengyelország sokat tett az egyenlítésért, több nagy lehetősége is volt, de újabb találat már nem született.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »