Ön elégedett az életkörülményeivel? – a statisztikák meglepőek lehetnek

Ön elégedett az életkörülményeivel? – a statisztikák meglepőek lehetnek

Az Eurostat évről évre elvégez egy felmérést, melyben azt vizsgálják, hogy az európai államok polgárai mennyire vannak megelégedve az életkörülményeikkel. 

Annak ellenére, hogy Szlovákiában általánossá váltak bizonyos problémák, mindenki panaszkodik, a lakosság mégis megfelelőnek tartja a jelenlegi életkörülményeket.

Az elégedettséget egy 0-10-ig terjedő skálán mérték (0- nem elégedett, 10- elégedett), Szlovákia ezen hét ponttal állt, amivel átlag felett teljesített.

Hírdetés

Csak összehasonlításképp a franciák is hasonló pontszámmal értékelték jelenlegi életkörülményeiket. A németek és a horvátok viszont kevésbé elégedettek az életkörülményeikkel, az előző ország 6,5, az utóbbi 6,8 pontot szerzett a felmérésben.

A szomszédos országok közül a csehek (7,4) és a lengyelek (7,7) is elégedettebbek a jelenlegi életkörülményeikkel, mint a Szlovákiában élők. A legmagasabb értékelés az osztrákokhoz (7,9), míg a legalacsonyabb a bolgárokhoz (5,6) köthető.

Meglepő módon Románia is az élmezőnyben végzett a felmérésben (7,7), megelőzve többek között Belgiumot és Hollandiát.

Az Eurostat adataiból megállapítható, hogy a 27 európai ország közül 18-ban voltak az életkörülmények ugyanannyira vagy magasabbra értékelve mint az összesített 7,1-es átlag. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »