Olyan súlyos a sofőrhiány a Volánnál Komárom-Esztergom megyében, hogy már rendszeresen járatokat kell lemondani

Olyan súlyos a sofőrhiány a Volánnál Komárom-Esztergom megyében, hogy már rendszeresen járatokat kell lemondani

Egyre gyakrabban maradnak ki a járatok a Komárom-Esztergom megyei buszközlekedésben a sofőrhiány miatt – írja olvasói levelek alapján a 444.

Olyan esetről is beszámoltak leveleikben a helyiek, hogy egymás után több járat is kimaradt, így adott esetben órákon keresztül kellett várakozniuk az utasoknak a megállóban a tűző nyári melegben. Ráadásul a kimaradó járatokról semmilyen értesítést nem ad a Volán, így teljesen kiszámíthatatlanná vált a buszközlekedés a térségben.

Hírdetés

A Volán a panaszokra az egyik utasnak azt válaszolta, hogy emberhiány miatt várhatóak járatkimaradások június-júliusban, valamint

azt tanácsolták neki, hogy utazás előtt hívja fel őket telefonon és akkor tudnak arról tájékoztatást adni, hogy indul-e busz vagy sem abban az időpontban.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke a 444 megkeresésére elmondta, hogy a sofőrhiány csak fokozódni fog, mivel egyre többen mondanak fel az alacsony fizetések miatt, miközben a fiatalok számára egyáltalán nem vonzó ez a pályakép, amit a Volán fel tud kínálni. Ez nem is csoda, mivel a napokban még a heti pihenőnapért járó bérpótlékot is megvonták a buszsofőröktől, ami Dobi szerint gyakorlatilag példa nélküli a közlekedési ágazatban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »