Oltóközpontot és tesztelési rendelõt nyit a BBTE a hallgatók, tanárok és hozzátartozóik számára

Oltóközpontot és tesztelési rendelõt nyit a BBTE a hallgatók, tanárok és hozzátartozóik számára

Covid-elleni oltóközpontot és tesztelési rendelőt nyitott a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) – közölte hétfőn a felsőoktatási intézmény sajtóirodája.

Hírdetés

A létesítmény a Iuliu Haţieganu egyetemi sportpark 21-es bentlakásában található klinikán működik, és nyitva áll minden BBTE-s hallgató, az egyetem alkalmazottai és családtagjaik előtt, függetlenül attól, hogy az oltási folyamat melyik szakaszában vannak (első, második vagy harmadik dózis beadására várnak).

‘Szeretnénk a lehető leghamarabb visszatérni a normális kerékvágásba, és a világjárvány nyilvánvalóan korlátozza a tudományos tevékenységeket, legyen szó tanításról-tanulásról vagy kutatásról. A BBTE Románia első világszínvonalú egyeteme, így jelzést és üzenetet kell küldenie a normalitásba való visszatérés ügyében. Ezt az üzenet folyamatosan közvetítettük, igyekeztünk megtalálni a legjobb megoldásokat az egész közösségünk számára, és most ezzel a konkrét támogatással, az oltó- és tesztközpont megnyitásával próbáljuk ismét fogadni a diákokat, tanárokat és adminisztratív személyzetet, amely segíthet visszatérni bizonyos normalitás keretei közé’ – idézi a közlemény Daniel David rektort.(agerpres)

Fotó: CDC, Unsplash


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »