Olaszországban újonnan csak ülve lehet tüntetni a városközponton kívül

Olaszországban újonnan csak ülve lehet tüntetni a városközponton kívül

Nyitókép: Getty Images

Olaszországban csak az ülő tüntetések lesznek engedélyezve, és azok is csak a városközponton kívül – tájékoztatott kedden az olasz kormány azokra a tüntetésekre reagálva, amelyek több olasz városban is zajlanak a Covid-igazolványok bevezetésével kapcsolatban. 

Az olasz kormány emellett a Covid-igazolványok ellenőrzésének szigorítását is bejelentette. Amennyiben az adott rendezvényen nem fogják betartani a járványellenes óvintézkedéseket, beleértve a távolságtartást és a maszkviselést, a szervezőket magas pénzbírsággal sújthatják.

„Az érvényes óvintézkedéseket be kell tartani, az embereket pedig oltásra kell buzdítani. Nem kockáztathatjuk a veszélyhelyzet újbóli bevezetését úgy, mint más uniós országokban. A közegészség és az ország gazdasága forog kockán“

Hírdetés

– jelentette ki Carlo Sibilia, a belügyminiszter helyettese.

A trieszti rendőrfőnök múlt héttől az év végéig betiltotta a tüntetések megrendezését a Piazza Unit d’Italia főtéren és annak környékén. Mindezt azért tette meg, mert a folyamatos tüntetések következtében a városban növekedésnek indult a koronavírus-fertőzöttek száma.

Triesztben, Milánóban és több olasz városban is négy hónapja folyamatosan tüntetéseket szerveznek a kötelező Covid-igazolványok bevezetése ellen.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »