Olaszországban kormányzati szintre emelkedett az idiotizmus és a „fasisztoid” számoktól való rettegés

Olaszországban kormányzati szintre emelkedett az idiotizmus és a „fasisztoid” számoktól való rettegés

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot. Az ezt tartalmazó szándéknyilatkozatot a nagyon „szélsőjobboldali” és „fasiszta” Meloni-kormány miniszterei (Matteo Piantedosi belügyminiszter és Andrea Abodi sportminiszter) írták alá zsidó vezetők követelésére. Mint fogalmaztak, szeretnének véget vetni az antiszemita magatartásoknak a futball világában. Pedig inkább az antiszemitizmus okait kellene felszámolni, nem az arra adott egészséges önvédelmi reflexek megnyilvánulását…

Emellett Piantedosi miniszter bejelentette, hogy ezentúl tilos a szurkolók számára a nácizmusra emlékeztető szimbólumok használata. Kérdés, hogy mi számít „náci szimbólumnak”. Felkészülhet a 14-es (a 14 angol szó), a 18-as (A. H. – Adolf Hitler) és 28-as szám (B.H. – Blood and Honour) is a deportálásra, vagy ők még a tűrt kategóriába esnek?

A 87. perc után a 89. fog következni, és 91 perces lesz egy mérkőzés? Roppant izgalmas kérdések ezek.

Így követelte a fellépést Ruth Dureghello, a római zsidó közösség vezetője:

Una curva intera che canta cori antisemiti, un “tifoso” in tribuna con la maglia Hitlerson e il numero 88 e noi, come sempre, gli unici a indignarci e a protestare. Possibile che tutti continuino a far finta di nulla? pic.twitter.com/AL3EGejYUf

— Ruth Dureghello (@dureghello) March 20, 2023

Hírdetés

A döntés értelmében többek között az Atalanta középpályása, Mario Pasalic, vagy a Lazio horvát játékosa, Toma Basic is kénytelen lesz új mezszámot választani magának a következő szezonra. 

Az olasz(?) kormány a Heti Progresszió rovatba jutásért is sikeresen pályázhatna. Míg az országot elönti Afrika söpredéke, ők a számok ellen folytatnak hadjáratot.

Leszögezhetjük: a kóserkonzervatív megfelelési kényszernek nincsenek határai, legyen az Magyarország vagy Olaszország.

KG – Kuruc.info

Korábban írtuk: A mécsesbűnözés után itt a mezbűnözés: SS Lazio-meccs után háborodtak fel a zsidók


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »