Olasz-magyar: Így értékelt Rossi és a magyar jétokosok az egygólos vereség után

Olasz-magyar: Így értékelt Rossi és a magyar jétokosok az egygólos vereség után

A magyar válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Cesenában az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: nem várható el a csapattól, hogy minden alkalommal úgy játsszon az erősebb ellenfelekkel szemben, mint az angolok ellen.

Most is beigazolódott, hogy ha nem tudjuk szorosan követni a taktikát, akkor gondjaink adódhatnak, mert akkor fel kell vállalnunk az egy az egy elleni párharcokat, és az olasz élvonalból érkező játékosokkal szemben ezek nem feltétlenül dőlnek el a mi javunkra

értékelt a lefújás után Marco Rossi.

Akkor lehet esélyünk egy erősebb ellenféllel szemben, ha mi fantasztikusan játszunk, vagy ők fognak ki rossz napot. Ma nem fogtunk ki jó napot, az olasz válogatott viszont jól futballozott. A mai mérkőzést látva el kell fogadnunk ezt az eredményt, még akkor is, ha ez az Olaszország nem ugyanaz volt, mint amely megnyerte az Eb-t. Szinte minden játékosuk topcsapatban játszik, és ennek ellenére is kiegyenlített második félidőt játszottunk. Lépésről lépésre kell felépítenünk a csapatot, de az olyan eredményeket, mint amit Anglia ellen elértünk, nem lehet szavatolni.

mondta Rossi.

Nemzetek Ligája: Kikapott Olaszországban a magyar válogatott

Schäfer kimarad a németek ellen

Hírdetés

“Ne felejtsük, Olaszországban játszottunk egy Európa-bajnok ellen. Az első félidőben jobban látszódott rajtunk a fáradtság, sajnos a végén buta gólt kaptunk. A második félidőben feljavultunk, mindent megtettünk, de sajnos csak szépítésre futotta. Az olaszok mezőnyfölényben voltak, de nekünk is megvolt az a két-három ziccer, amit ilyen csapatok ellen be szoktunk rúgni”

nyilatkozta Schäfer András, aki megkapta a sorozatban második sárga lapját, így nem játszhat Németország ellen

Dibusz Dénes szerint most nagyobb volt a nyomás rajtuk, nyilvánvaló volt, hogy az olaszok gyengébb meccsek után agresszívan játszottak

“Az első félidőben nekünk is voltak ellentámadásaink, mégis kétgólos hátrányban vonultunk szünetre. Nem adtunk fel, bíztunk benne, hogy szorossá tudjuk tenni. Ez a két meccs megmutatta, hogy ilyen szintű ellenfelekhez is fel tudunk nőni. Sajnálom, hogy ez most nem zárult pontszerzéssel.”

mondta a Ferencváros hálóőre.

Sallai Roland szerint összességében jól játszottak, bár az első félidő nem nézett ki teljesen jól.

“Kicsit talán több volt ebben a meccsben, nekem is voltak helyzeteim, amit nem sikerült értékesíteni, de négy nap múlva újabb meccs, kicsit félre kell most tenni ezt a találkozót és már arra koncentrálni.”

A magyar válogatott legközelebb június 11-én lép pályára a Nemzetek Ligájában: a németeket fogadja majd telt ház előtt a Puskás Arénában.

mlsz.hu, m4sport.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »