Október 23. – A világtörténelmet író elődök előtt tiszteleg a Rákóczi Szövetség

Október 23. – A világtörténelmet író elődök előtt tiszteleg a Rákóczi Szövetség

Tízezer középiskolás és egyetemista részvételével emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra, a világtörténelmet író elődökre a Rákóczi Szövetség.

A szövetség szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint október 21-23. között közel háromezer középiskolás és egyetemista érkezik Budapestre, a Gloria Victis 1956-os emlékünnepségre. Mellettük 140 Kárpát-medencei középiskola több mint hétezer diákja utazik legalább egy határ átlépésével egy másik magyar középiskolához ünnepelni.

A Gloria Victis 1956-os Emlékünnepség – néhai Halzl József elnöknek köszönhetően – a Rákóczi Szövetség legnagyobb és legemblematikusabb rendezvényévé vált az elmúlt három évtizedben – hangsúlyozták. A háromnapos rendezvény meghatározó eleme – az állami ünnepség részeként – a műegyetemi aulai megemlékezés október 22-én, vasárnap. A Műegyetemtől 16 órakor indul a fáklyás felvonulás a történelmi útvonalon a Bem térre, ahol 17 órától megemlékezést és koszorúzást tartanak.

Hírdetés

A Műegyetemen zajlik október 22-én és 23-án a nagy hagyományú Gloria Victis Középiskolai Történelmi Vetélkedő – 60 iskola, 180 diákjának részvételével – amelynek idei témája: A Himnusztól a Nemzeti dalig.

A Magyar Nemzeti Múzeumban szintén október 22-én és 23-án Madách 200 középiskolai irodalmi vetélkedőt rendeznek 180 diák részvételével. A vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója október 23-án – közölték.

MTI

Borítókép: felvidek.ma

The post Október 23. – A világtörténelmet író elődök előtt tiszteleg a Rákóczi Szövetség appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »