Október 13.: egyetlen dologban értenek egyet a közvélemény-kutatók

Október 13.: egyetlen dologban értenek egyet a közvélemény-kutatók

Egy gyűjtőportál összesítette a legnagyobb intézetek legfrissebb eredményeit, és bár vannak kisebb-nagyobb eltérések, a főpolgármester-jelölti viaskodás végkimenetelében nincs „vita”.

A Közvéleménykutatók.hu az önkormányzati választások előtti utolsó mérések alapján megnézte, hogy mely kutatóintézetek hogyan mérték a főpolgármester-választási verseny állását.

A politikai közvélemény-kutatásokat rendszeresen publikáló intézetek szoros versenyben Tarlós István előnyét mérik.

A pártválasztó biztos szavazókra vonatkozó adatokat a Medián (amelynek egykor Karácsony Gergely kutatási igazgatója volt), a Nézőpont Intézet és a Publicus Intézet is közzétett, de hasonló adatai a Századvégnek és a ZRI-Závecz intézetnek vannak.

  • Tarlós István 49, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert 8 százalékos támogatottsággal rendelkezik a Nézőpont Intézet önkormányzati választásokat megelőző utolsó felmérése szerint.
  • A Mediánnál Tarlós István 48, Karácsony Gergely 47, Puzsér Róbert 5 százalékos támogatottsággal rendelkezik.
  • Hírdetés

  • Egyedül a Publicus mért százalékpontra megegyező támogatottságot, 48-48 százalékot, a két fő jelölt, Tarlós István és Karácsony Gergely esetében Puzsér Róbert 4 százalékos támogatottsága mellett.
  • Az önkormányzati választáson való részvételt ígérő biztos szavazók körében a Századvég kutatása Tarlós István 51, Karácsony Gergely 43, Puzsér Róbert 5 és Berki Krisztián 1 százalékos támogatottságát mérte.
  • A ZRI-Závecz közvélemény-kutatása alapján a jelenlegi főpolgármester 48, Karácsony Gergely 45-46, Puzsér Róbert 6, Berki Krisztián pedig 0-1 százalékot fog szerezni.
  • Amennyiben az öt intézet eredményeit átlagoljuk, Tarlós István (49 százalék) előnye látható Karácsony Gergellyel (45 százalék) szemben, Puzsér Róbert pedig 6 százalékos szimpatizánsi kört tudhat maga mögött.

    Az összegzőportál felhívja a figyelmet, hogy a májusi EP-választáskor a Nézőpont jósolt a legpontosabban.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »