Okosodik a forgalomkezelés (Kézdivásárhely)

Okosodik a forgalomkezelés (Kézdivásárhely)

A céhes város hárommillió lejes pályázatot nyert a forgalomirányítás „okosítására”. Több olyan készüléket akarnak felszerelni, amelyek segítségével egyrészt biztonságosabbá, másrészt gördülékenyebbé válik a forgalom.

Kézdivásárhely önkormányzata pár hónappal ezelőtt pályázott az uniós helyreállítási alapnál (PNRR), a hárommillió lej értékű projekt a forgalom biztonságosabbá tételét szolgálja. Szilveszter Szabolcs alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: nem arról van szó, hogy néhány készüléket felszerelnek és táblákat helyeznek ki, hanem ezek egy komplex rendszert képeznek majd, amely idővel összehangolva hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a forgalmat.

Hírdetés

Többek között a gyalogosok áthaladását biztosító villanyrendőröket gombbal szerelik fel, a meglévő jelzőlámpák mellett a forgalmasabb helyekre újakat helyeznek ki. A főtéren olyan kamerarendszer lesz, amely megfigyeli a parkolást és a szabad helyekről ad információt. A pályázatban szerepelnek a forgalom mértékét és az autók sebességét figyelő kamerás figyelmeztető táblák. Ugyanakkor a jelenlegi biztonságikamera-rendszer adatgyűjtő és felügyelő központját is korszerűsítik. Sok egyéb más mellett olyan, este megvilágított táblákat is kihelyeznek, amelyek esetleges munkálatokra figyelmeztetnek és információt nyújtanak az érintett útszakasz kikerüléséről.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint jelenleg a közbeszerzéshez szükséges munkafüzet összeállítása zajlik, amint az megvan, következik az elektronikus közbeszerzés.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »