ÖKO-logika Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyre várják a fiatalok jelentkezését

ÖKO-logika Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyre várják a fiatalok jelentkezését

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a 2021/2022-es tanévben is megszervezi az ÖKO-logika Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatversenyt az alapiskolák 7–9., illetve a nyolcéves gimnáziumok 2–4. évfolyamos tanulói részére. Jelentkezési határidő február 28-a.

A megmérettetés célja a környezetről alkotott ismeretek elmélyítése, az önálló ismeretszerzés készségének fejlesztése, a globális fenntarthatósági problémák és a földi rendszer véges kapacitásainak ismeretében a rendszerszemléletű, komplex ökológiai  gondolkodás megalapozása.

A szervezők három tagból álló csoportok jelentkezését várják. Az egyes csoportok tagjai lehetnek vegyes korcsoportúak.

A verseny két fordulóból áll. Elsőként egy írásbeli vár a jelentkezőkre. Az írásbeli forduló fő témakörei között találjuk a környezetvédelmi alapfogalmakat, a folyamatok és összefüggések keresését és megállapítását. A szóbeli forduló kiselőadásból áll. Ennek témája lehet a lakóhelyi avagy környékbeli környezetvédelmi probléma feltárása, kutatása megoldási javaslatokkal, illetve bármely természetvédelmi téma.

Hírdetés

Mint a szervezők hangsúlyozták: a verseny az aktuális járványügyi helyzethez igazodva személyes részvétellel vagy online módon történik. A döntő időpontja április 29., helyszíne(személyes részvétel esetén) a komáromi Jókai Mór Alapiskola.

Jelentkezni elektronikus formában lehet az alábbi linken. 

További részleteket a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének a honlapján, illetve a Pályázataink között olvashatnak.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »