Ódor nem lát esélyt a kormányprogram parlamenti támogatására

Ódor nem lát esélyt a kormányprogram parlamenti támogatására

Ódor Lajos kormányfő nem lát reális esélyt arra, hogy a parlament megszavazza a kormányprogramot. Hozzátette, a programnyilatkozat világos célokat fog tartalmazni, amely alapján majd ki lehet értékelni kormánya munkáját. A pártelnökökkel folytatott megbeszélései szavai szerint korrekt hangnemben zajlottak, azt viszont leszögezte, hogy szakértői kormánya nem csinálhat kampányt egyetlen pártnak sem.

„Egyelőre nem látok reális esélyt arra, hogy a parlament megszavazza a kormányprogramot, de tekintettel arra, hogy szakértői kormányról van szó, ebben nincs semmi meglepő” – mondta Ódor. Hozzátette, a kormányprogramot úgy állítják össze, hogy az alapján ki lehessen értékelni a munkájukat, függetlenül attól, hogy bizalmat szavaz-e nekik a parlament, vagy sem.

Hozzátette, a programnyilatkozatba nem akar belefoglalni olyan dolgokat, amelyek nem függenek össze a kormány programjával, és nem azért vannak itt, hogy segítsék bármelyik párt választási kampányát.

Mi nem üzletkötők, hanem szakértők vagyunk”

Hírdetés

– tette hozzá.

A pártelnökökkel folytatott megbeszélésekről azt mondta, nem volt semmilyen személyeskedés, támadás, vagy más kellemetlenség. Több pártelnök is nagyra értékelte, hogy kormánya a nevén nevezi a dolgokat, és a folytonosságot akarja biztosítani.

A parlamenti pártok közül az SaS, valamint Tomáš Valášek frakció nélküli képviselő, a Progresívne Slovensko tagja tervezi, hogy bizalmat szavaz a kormánynak. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke elképzelhetőnek nevezte a kormányprogram támogatását, de előbb el akarja olvasni a végső változatát.

Az OĽANO és Barátai azzal a feltétellel támogatná, hogy a kormány garantálja, megmarad a gyerekek után járó, összességében havi 200 eurós támogatás, és a kormány garantálja, hogy mindenki 500 eurót kap, ha elmegy szavazni szeptemberben.

A Smer-SD és a Hlas-SD közölte, nem fogja megszavazni a kormányprogramot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »