"Nyugodtabbakká" váltak a betolakodók Spielfeldnél

Csütörtök este buszokkal kezdték el továbbszállítani az osztrák hatóságok a szlovén-osztrák határnál fekvő Spielfeldről azokat a "menekülteket", akik korábban a két ország közötti senki földjén ragadtak – jelentette az MTI tudósítója.

Este időről időre érkezett egy busz, így nagyjából ötvenes csoportokban kezdték elszállítani a bevándorlókat Ausztria belseje felé.

Korábban az osztrák hatóságok megpróbálták megakadályozni, hogy Szlovénia felől érkezett, a senki földjén, a szabad ég alatt táborozó jövevények ellenőrizetlen módon átmenjenek Ausztriába.

Hírdetés

Sentilj és Spielfeld között két átkelő található. Az egyik az autópályán, a másik pedig az ausztriai Leibnitz felé vezető 67-es főúton egy völgykatlanban. Az utóbbi, jól védhető határállomást zárta le az osztrák hadsereg és a rendőrség, azt követően, hogy több ezer migráns kitört a Spielfeldnél a két határátkelő között, a senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak a 67-es főúton Leibnitz, vagyis Ausztria belseje felé.

A korábbi feszült hangulat után a bevándorlók nyugodtabbak, mert látják, hogy megindult a szállítás – jelentette a tudósító. Közben a határ túloldalán található sentilji táborból közben folyamatosan szöknek át az emberek a senki földjére, hogy minél hamarabb buszra szállhassanak.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »