Nyitrán stabilizálódott a helyzet a természeti katasztrófa után. A kár több százezer euróra rúg

Nyitrán stabilizálódott a helyzet a természeti katasztrófa után. A kár több százezer euróra rúg

Nyitrán stabilizálódott a helyzet a heves esőzések és a szerda kora esti vihar után. Marek Hattas polgármester elmondása szerint a terepen több százan dolgoznak a természeti katasztrófa következményeinek elhárításán.

Nyitrán a kora esti órákban körülbelül 21.00 óráig 86 milliméter csapadék hullott. „A szennyvízhálózatunk nem volt erre felkészülve” – jegyezte meg a polgármester. Este összeült a válságstáb, a polgármester pedig rendkívüli állapotot hirdetett a városban.

A városi vagyonban keletkezett kár százezres nagyságrendű – számolta ki a polgármester. A város a járási hivatallal együttműködve oldja meg a kialakult helyzetet úgy, hogy a krízishelyzet keretében a károkat a városnak refinanszírozza. A kár egy részét a városháza biztosításokon keresztül orvosolja.

A város arra kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal járjanak el a közterületeken, különösen a magas fák környékén. A tegnapi extrém esőzések után előfordulhat, hogy ágak, vagy akár egész fák nem bírják a víz okozta terhelést, és összedőlnek – mutatott rá Tomáš Holúbek, a város szóvivője.

Hírdetés

A polgármester szerint az egész városban megrongálódtak az utak, a családi házakat és a telkeket pedig elöntötte a víz és a sár.

Komáromban szintén özönvízszerű esőzés volt, a KOMVaK-nak volt dolga az extrém időjárás miatt:

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »