Nyilvánosan ölelkező két fiú – a ratyik maroknyi csoportja beszennyezte Ásotthalmot

Videóra vette az egyik önkormányzati alkalmazott az LMBT ásotthalmi polgármesteri hivatal előtti demonstrációját. Toroczkai László szerint tiltakozni szabad, mert Ásotthalmon, mindenki szabadon kinyilváníthatja a véleményét, de a felvételeket megvizsgálva fognak arról dönteni, hogy a tüntetésen megsértette bárki is a november végén elfogadott rendeletüket

Magyar Menedék - Horthy-naptár

Azaz propagálták-e például a melegek házasságát.

Á, aranyoskám, fogalmam sincs, hogy mi folyik itt, nem foglalkozom ilyenekkel – legyintett egy kerékpárjára támaszkodó asszony Ásotthalmon, amikor a helyi önkormányzat melegellenes rendelete ellen tüntetők megérkeztek. A 4500 lelkes községben már tömegnek is nevezhető tíz-tizenöt ember gyűlt össze, a néni válaszából kiderült, hogy nem mindenki azért jött, hogy a melegek érdekvédelmi szervezetének akcióját végignézze.

Tucatnyi aktivista sorakozott az ásotthalmi polgármesteri hivatal előtt szombaton délután. A közösségi oldalon szerveződött csoport a november 23-án elfogadott ásotthalmi rendelet ellen tiltakoztak, amelyben bírságolhatóvá tették a müezzint, a csador viselését és a meleg házasság propagálását.

– Mindenki azt szeret, akit akar- hangzott el az Ásotthalom főterével szembeni placcon. A rendelet Alaptörvény ellenességét is hangsúlyozták a felszólalók. Az LMBT aktivistái között voltak olyanok is, akik nem érintettek, de szükségesnek érezték, hogy meleg barátaikkal tartsanak, mert azt szeretnék, ha a gyűlöletkeltés befejeződne.

Hírdetés

Nem közeledtek a helyiek

A rövidre sikeredett demonstrációt több helyi tisztes távolságból szemlélte. – Ha nekik el lehet mondaniuk a véleményüket, akkor nekünk is. Csak idejöttek felhajtást csinálni – válaszolt kelletlenül az egyik kíváncsiskodó. – Különben is többen vannak az újságírók, mint a tüntetők. Aztán majd azt írják, hogy százan is voltak. Mindig ez van – mondta nyomatékosan a helyi férfi. Közben vagy háromszor is elszáguldott egy sárga kisbusz, olyasmi, amivel a munkásokat szokták kiszállítani a földekre. A bent ülők a nyitott ajtón át skandálták, hogy „mocskos buzik”.

Most akkor mi a tilos?

A hivatal bejárata előtt felsorakozók transzparensein az „egy papa meg egy papa plusz egy gyerek” felirat is feltűnt. Ez csak azért érdekes, mert a csoport minden mozdulatát rögzítette az önkormányzatnál információink szerint mezőőrként dolgozó fiatalember. Miután kihajtott a faluból az aktivisták busza, a helyszínen a sajtó kérdéseire válaszolt Toroczkai László, aki a demonstráció végét egy autóban ülve várta meg.

A polgármester azt mondta, hogy a felvételeket hétfőn megvizsgálja a hivatal, a látottak alapján fogják eldönteni, hogy a két hete meghozott, azóta is hatályos rendeletük értelmében fognak-e a résztvevők valamelyikére bírságot kiszabni. Bár a polgármester szerint a vélemény-nyilvánítás szabad, és a csoport a rendeletük ellen tiltakozott, de ha a videófelvételen felfedezik, hogy a rendelet elleni tiltakozás közben valaki a meleg házasságot is propagálta, mérlegelik, hogy kiszabjanak-e büntetést. Tehát hétfőn kiderülhet, hogy a nyilvánosan ölelkező két fiúnak, illetőleg a meleg férfiak is nevelhetnek gyermeket sugallatú táblát tartóknak kell-e százötvenezer forintos bírságot fizetniük.

hvg.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »