Nyílt nevezésű Nemzeti Övbirkózó Bajnokság a 2022-es Kurultajon

Nyílt nevezésű Nemzeti Övbirkózó Bajnokság a 2022-es Kurultajon

A Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűléseken, illetve az Ősök Napján mára hagyománnyá vált, hogy az ünnepeinken kiemelt szerepet kapnak a hagyományőrző sportok és viadalok. Az idei Kurultajon, augusztus 13–14-én rendezzük meg a 2022. évi magyarországi Nemzeti Övbirkózó Bajnokságot.

A bajnokság előtt a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetségének sportolói tartanak bemutatót, majd szabályismertetőt. A hazai versenyzők mellett a keleti testvérnépek néhány sportolja is részt vesz a versenyen, amely egyben a magyarok számára válogató a Nomád Világjátékokon való részvételre is!  A versenyt megtiszteli jelenlétével Azamat Zhamankulov – Kirgizisztán kulturális, sport és tájékoztatási minisztere,  Avazjon Karimov – Üzbegisztán sport és turisztikai miniszterhelyettese, Tóth László a Magyar Judo Szövetség elnöke, és Rasvan Dastirov az Üzbég Övbirkózó Szövetség elnöke.

Hírdetés

A bajnokságra a [email protected] címen lehet regisztrálni (név, keresztnév, születési év, testsúly és az esetleges egyesület illetve sportág megjelölésével). A helyszínen is lehet nevezni, azonban a beregisztrált versenyzőknek a szervezők a verseny idejére övbirkózó nadrágot biztosítanak.

A helyszínen alá kell írni egy felelősség vállalási nyilatkozatot is. A nyilatkozat aláírásától függetlenül a versenyen tartózkodó orvos ellenőrizheti bármely jelentkező fizikai állapotát, és bizonyos esetekben megtilthatja a bajnokságon való részvételt.

Az idei versenyen a felnőtt korosztályon kívül az ifjabbak is megmérettethetik magukat. Augusztus 14-én, szombaton Ifjúsági (15-17 évesek) és Junior (18-20 évesek). Az Ifjúsági versenyen


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »