Nyertek és jótékonykodtak (3×3-as kosárlabda, Román Kupa)

Nyertek és jótékonykodtak (3×3-as kosárlabda, Román Kupa)

Tegnap a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sikerével zárult a pénzdíjas női 3×3-as kosárlabda Román Kupa 2021-es kiírása, megyénk másik együttese, a Kézdivásárhelyi SE a 17. helyen zárta a viadalt. A zöld-fehérek 3000 eurós nyereményüket az agydaganattal diagnosztizált sepsiszentgyörgyi állatorvos, dr. Kovács Benedek kezelésére, gyógyulására ajánlották fel.

Az Alina Podar, Orbán Nikolett, Ștefania Cătinean és Anisia Croitoru összeállítású Sepsi-SIC együttese a huszonegy csapatos tornán a Gyulafehérvári CSU elleni összecsapással kezdte győztes menetelését, a zöld-fehérek egy sima 22–5-ös sikerrel indítottak. A következő meccsüket a Brassói Olimpia ellen játszották, ezt 22–13-ra nyerték meg. A sepsiszentgyörgyiek csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol 18–10-re verték a Marosvásárhelyi Sirius első alakulatát. Az elődöntőben következett a Konstancai Phoenix gárdájával szembeni szoros párharc, amelyen Podarék végül 13–10-re diadalmaskodtak. A női 3×3-as kosárlabda Román Kupa fináléjában a Bukaresti Rapid 1. várt a megyeszékhelyi lányokra, akik egy újabb kiélezett meccsen ezúttal 21–17-re győzedelmeskedtek. A torna legértékesebb játékosának (Tissot MVP) járó díjat Alina Podar érdemelte ki.

Hírdetés

A Kézdivásárhelyi SE csapata – Domokos Réka, Lénárt Andrea, Debreczi Iringó és Csurulya Helga – számára sajnos rövid volt a fővárosi torna, ugyanis a kék-fehérek 22–0-ra kikaptak a későbbi döntős Bukaresti Rapid 1.-től, majd következett a Știința Elit elleni találkozó, amelyet 21–16-ra veszítettek el a céhes városiak, így számukra a csoportkörrel ért véget idén a Román Kupa.

A küzdelemsorozat kisdöntőjét a Konstancai Phoenix és az Agro Squad csapata játszotta, a találkozó pedig az előbbi együttes 16–13-as sikerével ért véget.

A végeredmény: 1. Sepsi-SIC, 2. Bukaresti Rapid 1., 3. Konstancai Phoenix, 4. Agro Squad, 5. Târgoviște, 6. Marosvásárhelyi Sirius 2. …17. Kézdivásárhelyi SE. (tif)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »