Nyéki Balázs az FTC padján: "egy ideje már készültem az edzői munkára"

Nyéki Balázs az FTC padján: "egy ideje már készültem az edzői munkára"

Egyedüli magyar csapatként szerda este megkezdi szereplését a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros, amely a Komjádi-uszodában az első számú montenegrói együttest, a Jadran Herceg Novit fogadja. Nyéki Balázst, az FTC vezetőedzőjét, a válogatott másodedzőjét bírtuk szóra.

„Alakulunk és egyre jobbak vagyunk” – vélekedett az InfoRádiónak a BL-szezon rajtja előtt Nyéki Balázs, az FTC férfi vízilabdacsapatának edzője, másodállásban a válogatott másodedzője. Már a Magyar Kupa-mérkőzésen is úgy látta, hogy maximálisan összeszedték magukat a játékosok, tökéletes koncentrációs szinten játszottak, ezért bízik benne, hogy átmentik ezt a képet a Bajnokok Ligájára is, „ott egy pillanatnyi kihagyást is azonnal megbüntet az ellenfél”.

A szakmai felkészülés mellett csapatépítő programok is voltak például az új játékosok beépítését célozva a Dubrovnik-túra alkalmával és Budapesten is, volt a csapat focimeccsen – a Ferencváros Konferencia-liga-mérkőzésén szurkoltak.

„A játékosok kezdik megismerni egymást, kifejezetten jó légkörben dolgoznak, hozzátenném, mindig a kudarc esetén dől el, hogy mennyire szeretik egymást a játékosok és mennyire segítik. Ne legyen kudarc, csak mondom, ez mindig egy más állapot” – jelezte.

A montenegrói Herceg Novi legyőzését igen nehéz feladatnak tartja.

„Láttam a mérkőzéseiket, mind a belgrádi felkészülési tornán mutatott játékukat, mind a Dubrovnik elleni edzőmérkőzéseiket, nagyon jó, gyors csapatról van szó, teli montenegrói válogatott játékosokkal. Érkezett még hozzájuk két rutinos orosz játékos, akik igazi gólzsákok” – részletezte.

Hírdetés

Egy ideje egyébként már készült az edzői munkára, ezért késznek is látja magát rá, szereti, élvezi, de ha jön majd egy nehezebb időszak, akkor válik el szerinte, hogy azt miként kezeli, hogyan rázza majd fel a csapatot.

„Most azon vagyunk, hogy nyerjük a mérkőzéseket” – foglalta össze várakozásait.

A szezon zsúfoltságáról elmondta, decemberben már kezdődik a válogatott felkészülése, lesz Eb és vb is még a jövő nyári olimpia előtt.

„Komoly feladat lesz, hogy mennyire tudjuk ébren tartani a játékosok motivációját mind az Eb, vb előtt, mind utána”

– húzta alá Nyéki Balázs.

Mély keretük van a Ferencvárosnál, a 18 játékoshoz pedig még 2-3 ember az ifiből is feljöhet, akiket – ha úgy adódik – BL-meccseken is be lehet vetni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »