Nyári táborozó gyermekek haj- és bőrszínvizsgálata Izraelben

Nyári táborozó gyermekek haj- és bőrszínvizsgálata Izraelben

Izraelben is megkezdődött az iskolás és az óvodás korú gyermekek nyári táboroztatása. Holon városban ezekben a napokban „kiváló képességű és tehetséges” gyermekek számára is szerveznek nyári tábort. A szervezők kérdőívet juttattak el a szülőkhöz, s annak kitöltése után döntenek arról, hogy melyik gyermek táborozhat, s melyik nem. Egyéb kérdések mellett arra is kíváncsiak a szervezők, hogy milyen a gyermek haj- és bőrszíne – számol be a számunkra egyáltalán nem meglepő jelenségről a Válláh!Hádásot hírportál.

A „kiváló képességű és tehetséges” gyermekek számára Holon izraeli városban nem a rasszizmusáról amúgy is ismert valamelyik zsidó vallási intézmény szervez nyári tábort, hanem a városháza. Az érdeklődő szülőkhöz eljuttatott kérdőív megfogalmazói a többi között azt szeretnék tudni, hogy milyen a gyermek testalkata, magassága, beszédkészsége, a haj- és bőrszíne. A sok szülőt megbotránkoztató kérdőíven mi földeztünk egy olyan kérdést is, amelyről az esetről beszámoló újság nem is vett tudomást, hiszen nincs sárga színnel kiemelve: a szervezők fölteszik az eldöntendő kérdést, hogy a gyermek héberül, oroszul vagy amharául beszél-e? Megjegyezzük, hogy az amhara, az arab után manapság a második legnagyobb sémita nyelv az Etiópiából Izraelbe érkezett fekete zsidók, a falassák nyelve.

Hírdetés

Holon képviselő-testületének egy ellenzéki politikusa az ügyben kérdést intézett a városvezetéshez, amelyre a következő választ kapta: A kérdőív a város biztonsági tisztjének kérésére megfogalmazott melléklet. A csatolt mellékletet a város által szervezett nyári táborokban résztvevő minden gyermeknek ki kell tölteni. A kitöltött kérdőívvel a szülők beíratják gyermeküket a nyári táborba, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy vészhelyzet esetén a kitöltött adatok alapján azonosítsák őket.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »